Szeptember – táblaavatások

rovastablaavatas2

Tájékoztató a szeptemberi táblaavatásokról. Tettekkel is ki lehet állni a rovás ügye mellett… (Frissítve!)

 

Szeptember 8, 18.30: Akasztó

A Rovás Alapítvány szervezésében lendületesen halad tovább az egységes Kárpát-medencei rovástáblák avatása. Az összefogás ereje legyőzhetetlen, bár sajnos az utóbbi időkben már nemzeti oldalon is előbújtak a piros-fehér-zölt “bolgár-györgyök”. A Rovás Alapítványt lépten-nyomon támadó  Szondi Miklós is résztvett a politikusokkal is telt rendezvényen, s a bösztörpusztai rovás-felelős ezúttal a tábladöntögetők helyett a táblaállítókat választotta.

(Kistérségi miújság – eredeti képek)

Szeptember 14. 18.00: Jánossomorja

A himnusz közös eléneklése után a szervezők nevében a helyi Jobbik alelnöke, Radó Tibor mondott köszönő szavakat azoknak akik a megvalósulást anyagilag segítették. Kolonics Zoltán, a megyei közgyűlés Jobbikos képviselője értékeink megőrzésének fontosságáról beszélt. “Nem szabad hagyni, hogy ezt idegen kezek megakadályozzák” – tette hozzá.Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke arról a misszióról beszélt amit a Jobbik indított el 10 évvel ezelőtt. Kiemelte, szintén a Jobbik kezdte el Trianon gyászának minden településen való megemlékezését. Elmondta, ma már országosan mindenhol megemlékeznek és emlékműveket avatnak annak ellenére, hogy még célunkat nem érték el, hisz nem gyásznap, hanem a nemzeti összetartozás napja június negyedike. A Jobbik ezen felül a környéken új missziót is kezdeményez: a pozsonyi csatára való emlékezést a jövőben is szem előtt tartja.

Jánossomorja rovástábla avatási ünnepség résztvevői székely zászlóval

 

Jánossomorja rovástábla avatók egy csoportja, Novák Előd országgyűlési képviselővel

(további fényképek az avatásról a Facebookon – eredeti képek)

(Kisalföldi Hírek – eredeti cikk)

Szeptember 15.

9.00: Gyál

13.00: Szokolya

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nagybörzsönyi alapszervezete szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2012. szeptember 15-én tartandó, rovástábla avatással egybekötött regionális családi napjára, melyet a Vásártéren rendeznek meg. A programok 8.30-tól 21.30-ig tartanak. A rendezvényen jelen lesz dr. Lenhardt Balázs a Jobbik parlamenti képviselője, ifj. Hegedűs Lóránt a Nemzet lelkésze, Farkas Éva, a Nemzeti Front elnöke.13 órától a gulyásfőző verseny eredményhirdetését követően kerül sor Nagybörzsöny rovástábla avatására.

(szokolya.hu – eredeti cikk)

Szeptember 22, 15.00: Gyűrűfű

Rovástábla avatás a gyűrűfűi napéjegyenlőség napján – 21 éves az ökofalu. 

(Greeninfo – eredeti cikk)

Szeptember 22, 15.00: Mezőkeresztes

(Kuruc.info – eredeti cikk)

Szeptember 29, 13.30: Pákozd

 A Jobbik pákozdi alapszervezete szeptember 29-én, szombaton 13 óra 30-kor rovásírásos helységnévtáblát avat a település Fehérvár felőli oldalán.

Szeptember 29, 14.00 Visznek

Az avatáson részt vesz Morvai Krisztina  EU parlamenti képviselő. A névtábla felszentelését Gergely Dezső plébános végzi. Gyülekező:  13.30-ra  a Művelődési ház előtti téren.

(eredeti cikk)

Szeptember 29: Felvidék

Ezúttal egyszerre öt községben avatnak rovástáblákat, szám szerint tizennégyet, mégpedig Illésháza, Bélvata, Tonkháza, Kismagyar és Rónya községekben.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share