Rovás tetoválás a főnökön

Egyre több emberen látható rovással készült tetoválás, ami ezúttal egy labdarúgó mérkőzés furcsaságainak kapcsán került előtérbe.

Videoton-Slovan: székely rovásírásos tetoválást viselő biztonsági főnök nem engedte be a magyar szurkolókat

Olvasónk írja: A csütörtöki Videoton-Slovan mérkőzésre több más magyar szurkolótábor is érkezett Székesfehérvárra, hogy a Vidi-tábor oldalán szurkoljon a soviniszta szlovák területrablók ellen. A Ferencvárostól mintegy 50-60, Újpestről kb. 30 drukker érkezett, de jöttek pécsiek, debreceniek és más magyar táboroktól is kisebb-nagyobb társaságok. A mérkőzés előtt mindannyian a Videoton ultráival közösen gyülekeztek a belvárosban (ahol sikeresen megfutamítottak egy Slovan-huligánokkal teli autót), majd közösen vonultak a stadionhoz. A Vidi szurkolóin kívül senkin nem volt semmilyen klubhovatartozást kifejező ruházat.

A bejáratnál azonban Tóth Csaba biztonsági cégének emberei – akik magukat nem igazolták – nem engedték be a nem fehérvári szurkolókat. Mindezt különösebben megalapozott indok nélkül tették. Az egymás után elhangzó mondvacsinált érvek a következők voltak:- pont annyian és pont olyanok vagytok, hogy veszélyeztetitek a rendezvény biztonságát- ez egy magánrendezvény, én döntöm el, ki jöhet be- alkohol hatása alatt álltok, a házirendben az van, hogy ők nem léphetnek be a stadionba- teljesen mindegy mit csináltok, ide ma nem jöttök be.


Az egyik biztonsági főnök ráadásul székely rovásírásos tetoválásokkal volt televarrva, és buzgón bizonygatta magyarságát. Azonban felmerül a kérdés, hogy magyar létére miért nem engedi be a magyar szurkolókat egy magyar stadionba, mialatt a stadion túloldalán a szlovákok probléma nélkül léphetnek be. Teljesen felesleges rovásírást magára tetoválnia az ilyennek…

A meccs kezdését követően a ferencvárosi, újpesti, pécsi szurkolók a közeli kocsmákban és éttermekben nézték végig a végül találkozót.

(Kuruc.info – eredeti cikk)

 

Rovás Info megjegyzés: A tetoválásból látható 3 betű az ÉBR, ami talán pont az “ébredj (magyar)” eleje lehet…

 

Share