Fából fémtábla – Kistarcsa

A június 27-i képviselő-testületi ülés után egy kis ünnepség keretén belül a képviselők egy csoportja leleplezte a városba vezető utak mentén felállított rovásfeliratos helységtáblákat.

 

 

 

Egységes tábla – kivételesen fából

Már meglévő beköszönő faépítményhez illesztették Kistarcsán az egységes Kárpát-medencei székely-magyar rovásos helynévtáblát. Ettől függetlenül hamarosan közúti tábla is lehet a településen.

Új táblák Kistarcsán

Az ünnepséget a Budapest felé vezető oldalon rendezték, ahol először Solymosi Sándor polgármester, majd Sipos László a Rovás Alapítvány elnöke mondott beszédet. Az elnök külön gratulált a településnek, abból az alkalomból, hogy Kistarcsa is csatlakozott a táblaállítási mozgalomhoz. Az egységes székely-magyar rovásos helynévtáblák rendszerének kidolgozója, a Rovás Alapítvány számára ez mindig örömet jelent.  Az elnök kihangsúlyozta, hogy az ősmagyar rovásírás legrégebbi emléke 6500 éves és a szkíta-hun-avar-magyar folytonosság bizonyítéka. Az elnök bízik abban, hogy aki a táblákra tekint, nemcsak büszke lesz nemzeti írásunk múltjára, hanem tanulni és használni is fogja a rovásjelet. A táblákra a pénzt még tavasszal a képviselők egy csoportja ajánlotta fel. A táblát az adakozók – Solymosi Sándor, ifj. Juhász István, Zsiák Péter, Márkus József és Juhász István – leleplezték le.

(Kistarcsa.hu – eredeti cikk)


Kapcsolódó cikkek:

Share