Trianon – táblaavatási beszámoló

A trianoni megemlékezések napján ismételten sok településen tettek hitet az összetartozás mellett az egységes rovásos helynévtáblák avatásával is.

 

Nemzeti összetartozás

A trianoni békediktátum napján gyász és egyszerre remény önti el az emlékezőket. Gyász az egyik legszörnyűbb nemzeti tragédia felett és remény a megpróbáltatások utáni magyar újjáledés iránt. A magyar összetartozás és újjáéledés egyik jele az ősök írásműveltségének korszerű használata, a székely-magyar rovás táblarendszer folyamatos fejlődése.

Törökszentmiklós

2012.06.02-án tartottuk a fennállásunk eddigi legnagyobb szabású trianon megemlékezését a Galambos parkban. Vendégeink voltak Dr Staudt Gábor, Kovács Béla, és Dr Gaudi-Nagy Tamás. A rendezvényen látható volt Kung-fu és Íjász-haditorna bemutató. Megtisztelt bennünket a Tisza István Dalárda, és a Rovás Alapítvány is. … (folytatás és képgaléria)

(Jobbik.hu – Törökszentmiklós)

Cegléd

Trianoni megemlékezéssel egybekötött tábla avatót tartott a Jobbik helyi szervezete. A Kőrösi út után most a Pesti úton helyeztek el, és avattak fel olyan helységnévtáblát, amelyen Cegléd neve rovásírásos jelekkel látható.

Érdekes paradoxon, hogy a Rovás Alapítvány által rendszeresített egységes táblát az a Szondi Miklós avatta, aki a “Természetesen” életmódegyesület nevében folyamatosan rágalmazza az alapítványt…

(Ctv.hu – eredeti cikk)

Álmosvölgy

Az első magánkézben lévő terület, amelynek helynevét egységes székely-magyar rovásos tábla őrzi. Az avatás nagyszabású közösségi rendezvény keretében történt és remélhetőleg példával szolgál más hasonló terület számára is.

(További fényképek és mozgóképek)

Szentgotthárd

Június első napján még az Égiek is kegyesek voltak a szép számban összegyűlt ünneplőkkel és megemlékezőkkel Szentgotthárdon – napsütéssel és esőtől mentes idővel ajándékozták meg a rendezvényen megjelenteket.

A város békés lakói nem lehetnek hozzászokva, hogy teljes fegyverzetbe öltözött magyar harcosokat, az Őr-Nyék Hagyományőrzőit végigvonulni lássák a városon, most mindenesetre ennek is tanúi lehettek. Már a rendezvény kezdete előtt egy órával gyűlni kezdtek a helyszínen az érdeklődők: a szentgotthárdiak mellett Vas megye szinte minden jobbikos szervezete képviseltette magát, gyalogos hagyományőrző íjászok és történelmi zászlóink egész serege várta az avatásra érkezőket. … (folytatás az eredeti cikkben)

(Szentkorona Rádió – eredeti cikk)

Békés

Székely rovásírásos helységnévtáblát helyeztek ki Békés határában pénteken – tájékoztatta lapunkat Vámos László. A helyi képviselő-testület oktatási és kulturális tanácsnoka, önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, fontosnak tartják, hogy az évezredes történelmi hagyományokat megőrizzék és átadják az utókornak.

? Lényeges, hogy a rovásírás az egész székely-magyarság öröksége, éppen ezért nem akartuk a város valamennyi határánál kihelyezett táblákat aktuálpolitikához, sőt semmilyen politikához kötni. Bízunk ugyanakkor abban, hogy sokak érdeklődését sikerül felkeltenünk, s így ráirányíthatjuk a figyelmet a tradíciókra. Vámos László hozzátette, a tervek között szerepel, hogy a helyi iskolákban is foglalkoznak majd a rovásírással, hogy a fiatalok megismerhessék annak történetét és jelentőségét.

(BEOL.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share