Rovást a magyar termékekre!

Az EU nem engedi, hogy megjelöljük a magyar termékeket. Legyen rajta rovás, az elég egyértelműen kifejezni a hazai portékát!

 

Rovás Info vélemény:

Eljött a rovás alkalmazásának ideje. Ha az EU mindenféle jogi csűrés-csavarással akadályozza a termék magyar voltának jelölését, akkor nem kell mást tenni, mint székely-magyar rovás feliratot alkalmazni a termék csomagolásán és a reklámokban is! A rovás egyértelműen a magyarok írása, tehát ha ezt akarnák betiltani, az olyan lenne, mintha a görögök nem írhatnák le termékeik nevét – görög betűkkel…  Ha pedig végképp EU-t kell jelölni származási helyként, akkor így kell kiróni, hogy EU:

“Diszkriminatív” – még azt sem engedné az EU, hogy megjelöljük a magyar termékeket

 Terjedelmes levélben részletezte az Európai Bizottság a napokban, hogy milyen kifogásai vannak a tavaly é-v végén egyeztetésre kiküldött magyar termékrendelettel kapcsolatban – írja keddi számában a Népszabadság.Brüsszel nem csak formai, technikai kifogásokat emelt a jogszabály szövege kapcsán, de az unió illetékes főosztályán a jogszabályt “diszkriminatívnak” minősítették (pedig sem a kóser megjelölés nem diszkriminatív, sem az, hogy a nyugati gazdák a mieink támogatásának sokszorozás kapják – a szerk.), továbbá “zavarosnak” és “érthetetlennek a fogyasztók számára” (mert a magyar fogyasztó olyan hülye, hogy nem érti, mit jelent a magyar termék – a szerk.).A Vidékfejlesztési Minisztérium előterjesztésében készült jogszabály igyekszik rendet vágni a magyar termékeredetet jelző címkék között. A gyártók és kereskedők “önkéntes alapon” három címke között választhatnak, ezek a magyar termék, a hazai termék és a hazai feldolgozású termék. Brüsszel szerint viszont ezeket a finom megkülönböztetéseket a fogyasztó nem tudja értelmezni.

(MTI nyomán – Kuruc info – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share