Gödöllő – rovás tanfolyam

muvhazgodollo

Gödöllő jelkép lett az újkori rovás történetében. Nem véletlen, hogy rovásoktatás lesz ismét a városban, amelyre a Művészetek Házában kerül sor május 14-től minden hétfőn és szerdán.

 

Gödöllő és a rovás

Gödöllő sok szálon kötődik a rovásműveltség legújabb kori történetéhez. Elég csak példának említeni, hogy itt adták ki Forrai Sándor könyveit a Petőfi Sándor Művelődési Házban, majd rá 20 esztendővel ugyanazon intézmény falai között zajlott a történelem legátfogóbb szakmai tanácskozása a rovásműveltség területén, az “Élő rovás” konferencia. S ahol egyszer így kialakul a “hely szelleme”, ott előbb-utóbb termőre fordul az időben elültetett fa. Ez a folyamat figyelhető meg a Gödöllői Művészetek Házában, ahol immár második éve servezik meg a “Nemzeti jelképeink és a rovás” c. előadássorozatot.

Folytatódik az oktatás

2011-ben zajlott az első előadássorozat, melynek tapasztalatait hasznosítva a szervezők most újszerű oktatási-ismeretterjesztési módszert alkalmaznak. A heti 2 alkalommal tartott, összesen 10 előadás ugyanis nem csak bepillantást enged a rovásműveltség múltjába, de bemutatja a jelen korszerű rováshasználatát és a jövőbe mutató fejlesztéseket is. A módszertan előadásokra és önálló munkára egyaránt épít, s így nem csak megismertet az ajánlott forrásművekkel, hanem kritikus szemléletre és független kutatómunkára is ösztönöz.

A tanfolyam hallgatói átfogó ismereteket szerezhetnek a teljes rovásműveltségből és az előadások pedagógiai módszertanára építve, felkészülhetnek az önálló rovástanítás alapjainak elsajátítására is.

Tudnivalók

  • Kezdés: május 14. hétfő 17:00
  • Időpontok: minden hétfő és szerda 17:00 (10 alkalom)
  • Helyszín: Gödöllő, Művészetek Háza
  • Oktatók: Rumi Tamás és Sípos László (Rovás Alapítvány)
  • Részvételi díj: nincs

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-3.2.3/09/2-KMR-2010-0012.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share