Baranta Világkupa – Miskolc

Ép testben ép lélek! Nemzeti műveltségünk megbecsülésében és fejlesztésében sokat tesz a baranta, melynek kapcsolata a rovással természetes. Különcikk!

A magyar műveltség egysége

Egyre többünk számára érik meg felismerés, hogy nemzeti műveltségünk minden eleme szerves egységet alkot. Nyelvünk, zenénk, dalaink, táncaink, népművészetünk, harcművészetünk, vagy akár íráskultúránk is mind egymásból merít, természetesen forr eggyé. Erre kiváló példát ad a baranta sokszínűsége és a barantások sokoldalú érdeklődése, tevékenysége – így nem meglepő, hogy közöttük kiemelkedően magas nemzeti írásunk ismerete is. Ez tükrözi az esemény jelképe is, melyen nem csak szemet gyönyörködtető a rovásfelirat, de hibátlan is.

 

De a kapcsolat a rovás és a baranta között kölcsönös, hiszen a korszerű rovás fejlődése és fejlesztése gondolatilag megegyezik a baranta elmúlt 20 esztendejének alapelveivel: összhang az ősi hagyomány tisztelete és az alapelvek mentén történő állandó megújulás között.

Három földrész – tíz ország – kilenc stílus

A baranta történetének eddigi legnagyobb rendezvénye lesz a Világkupa, melyet Miskolcon rendeznek meg május 18. és 20. között. A rendezvényről Vukics Ferenc tartott sajtótájékoztatót.

Tájékoztatás és tudnivalók

A szervezés jelenleg is gőzerővel zajlik, a legfrissebb tudnivalókat az esemény hivatalos honlapján érdemes követni:

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share