Szamosújvár – országos döntő

Szamosújváron ezúttal is megrendezték a (romániai) országos rovásírás versenyt – szatmáriak beszámolója. Hétfő – 2 cikk!

 

Rovásíró-versenyen vettek részt a cserkészek

A szatmári cserkészek Szamosújváron jártak, az országos rovásírás versenyen. Görbe Helga cserkész beszámolóját olvashatják.

Végre elérkezett a várva várt áprilisi reggel. Csomagokkal megpakolva, ellenőrzőinkkel a kezünkben és vidám szívvel szálltunk fel a legkorábbi vonatra, amivel mindig megyünk, hogy a szatmári cserkészcsapat érjen oda leghamarabb.

A vonaton olyan jókat játszottunk, hogy észre sem vettük az idő múlását. Csak arra eszméltünk fel, hogy már ismerős kezd lenni a környék, ugyanis megérkeztünk Szamosújvárra. Végigsétáltunk a kis város utcáin, ahol sok pillantás szegeződött ránk, sokan nem tudták, hogy ez a kis csipet-csapat, akiknek nagyobb a táskájuk, mint saját maguk, cserkészek.

Megérkezvén a parkba, nekiestünk a hintáknak és a csúszdáknak, majd később átvonultunk az iskolába, ahol lepakoltunk és az udvaron folytattuk tovább a játékot. Időközben több csapat is megérkezett, így az újoncoknak lehetőség nyílt az ismerkedésre, a nagyobbak pedig örömujjongással üdvözölték ismerőseiket. Este bemutatkozóra került sor, amit mi egy rímes csatakiáltással megoldottunk. Ezután élvezhettük az Agancs Teázó melegét, majd ágyba bújva feltöltődhettünk a szombati versenyre.

Másnap a reggelt végigizgultuk, csak a hangosolvasás után nyugodtunk meg egy kicsit, mivel az mindenkinek jól sikerült. A verseny könnyebbik felén túl voltunk már. A rendezvény megnyitójára cserkészegyenruhába vágtuk magunkat, majd kategóriák szerint bevonultunk a termekbe, ahol remegő kézzel vettük kezünkbe a tételeket. Miután az írásbelin is túl voltunk, már jöhetett a szórakozás: először kézműves foglalkozáson ügyeskedtünk, majd járőrverseny formájában jártuk végig Szamosújvár utcáit, ahol az volt a feladat, hogy minél rövidebb időn belül megtaláljuk és megfejtsük az elrejtett rovásemlékek neveit.

Később újabb játékokra került sor: négy csapatba osztottak minket, és körforgás szerűen négy helyszínre mentünk. A tornateremben staféta várt, rajztehetségünket is megcsillogtathattuk, kvízpartin tippelőkészségünket fejleszthettük, illetve zenekar formájában ráhangolódhattunk egymásra. És elérkezett a hétvége azon része, amit legjobban vártunk. A díjkiosztó. Örömmel tudtuk meg, hogy a délutáni járőrversenyen III.helyezést értük el. A rovásverseny eredményeink kiemelkedőek lettek :

-Szejke Dóra B kategória II.helyezés-Simco József D kategória II.helyezés-Görbe Helga D kategória I.helyezés-Csapatverseny D-E kategória I.helyezés, csapattagok: Asztalos Anita, Simco József és Görbe Helga.

Este a szórakozás ideje, így rengeteg helyen mulathattunk. A már jól ismert Agancs Teázóban régi dallamok csendültek fel, itt Gitárest volt; máshol Karaokeparty-n üvölthettünk bele a mikrofonba; a táncoslábúak számára Táncház nyílt, és azok, akik inkább a társasjátékokat szeretik játszóházban szórakozhattak. Már vészesen közeledett a vasárnap reggel, amikor ugyanis indulni kellett haza. Honvággyal nem küszködtünk, így még szívesen maradtunk volna legalább egy hetet. Búcsúzkodás után beszálltunk a mikrobuszba és a kocsiba, és gurultunk Szatmárra. Többször is megálltunk játszani, amíg haza nem értünk, ezzel is meghosszabbítva az együttlétet, amit annyira élveztünk

Bár ezen is túl vagyunk, biztosan állíthatjuk, hogy jövőre is szívesen részt veszünk ezen a cserkészrendezvényen, ahol nemcsak díjakkal gazdagodtunk, hanem barátokat, emlékeket és tapasztalatot is bőven szereztünk.

(szatmar.ro – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share