Rovásellenzők – Csemő

Csemő önkormányzata is akadályozza a táblaállítást. Az ügy mögötti személyeskedés és pártpolitika kézzel tapintható a helyi Hírmondó cikkeiben…

Torzsalkodás a lényeg – a rovástábla csak ürügy

Egyesek a rovásműveltség őrzését próbálják beállítani a helyi villongások okozójának, pedig Csemő esete világosan megmutatja, hogy résztvevők többségének halvány fogalma sincs a rovás szakmai kérdéseiről, azt csak ürügyként használja, hogy személyes ellentéteit kifejezze. Persze, itt is nehéz megállapítani, hogy mivolt előbb a tyúk, vagy a tojás, de az alapfelálláson mit sem változtat.

Jogszerűen, szakszerűen kivitelezett táblaállítást – melynek a Rovás Alapítvány által is kinyilvánított kulturális, közösségteremtő célja van – akadályozza testület. Még ha ürügyet találnak is erre a magatartásra, magyarázat az nincs: Csemő megy a szégyenpadra.

A táblaállító helyi közösségnek pedig azt tanácsoljuk, hogy a nehézségtől ne ijedjen meg, szervezzen rovástanfolyamot, oktatást, használjon rovást magánterületen (házszámtábla, cégér, névfelirat) és a megoldáskeresés szellemében próbálja meggyőzni a testületet. A civil nyomásgyakorlás eszközei pedig itt találhatók.

 

 

(Rovás Info – Benesch István)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share