Rovástábla – Várpalota

Várpalotán képviselői kezdeményezésre helyezték ki a rovásos helynévtáblákat a 8-as főúton a város bejáratainál. Frissítve a képviselő szavaival.

 

Rovásírásos várostábla – Várpalota

Székely rovásírással ellátott helységnévtáblákat helyeztek ki a település határában. Az ötlet az erdélyi származású Keresztény Levente képviselőtől származik, aki dr. Juhász Attila képviselővel és az építésügyi hatósággal összefogva készíttette el a táblákat. A kivitelezés költségei miatt csupán két helyen, a várost átszelő 8-as főút mellett látható rovásírással a Várpalota felirat.

(Naplo-online.hu – eredeti cikk)

Rovásírásos várostábla

Erdélyiként gyerekkoromban a székely barátaink tanították meg nekem a rovásírást, de mivel nem használtam, így feledésbe merült. Az országúton járva vettem észre, hogy egyre több települést jelző tábla mellett fellelhető rovásírással ugyanaz a tábla. Magyarként igen fontosnak tartjuk a nemzeti öntudat erősítését, így a tábla mellett elhaladók is érezhetik szándékunkat. Dr. Juhász Attila képviselővel megbeszélve, majd a többi képviselőtársainkkal egyeztetve, az építésügyi hatóságunk ajánlatkérései és a jelenleg hatályos engedélyek alapján elkészíttettük a táblákat (köszönet Borbás Tamásnak és Kotzó Szabolcsnak), és mivel elég drága a kihelyezésük, ezért négy helyett két tábla került ki a város főútvonalán. Egészségügyi jótékony hatása is van a rovásírás tanulásának, állítólag sok diszlexiás gyereknek szinte teljesen elmúlt a betegsége a rovásírás megtanulása által.

Keresztény Levente

képviselő

(Várpalotai.hu – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share