Rovásos emlékmű megrongálása

Ismét megrongáltak egy rovásfeliratos emlékművet – a hidegben lefagyott agyról beszél a polgármester.

 

Baltával rongálták meg a Trianon-emlékművet

A településen élők bíznak benne, hogy az emlékmű megrongálója hamarosan elnyeri büntetését. Nagykökényesen egyelőre ismeretlen elkövetők megrongálták a Trianon-emlékművet. Vasárnapra virradóra meglepő látvány fogadta a helyieket: az éjszaka folyamán valaki feltehetően baltával tett kárt a tavalyi nemzeti emléknapra állított oszlopoknak.

Megrongált kopjafa . (Polgármester blogjáról)

Gáspár Tamás polgármester közlése szerint az emlékművet mindenki kedvelte, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy felállítása óta semmilyen ezzel kapcsolatos negatív visszhang nem érkezett a községházára. A kökényesiek rendszeresen vittek virágot és mécseseket a lábához. Ezért is különös, hogy a tettesek baltával vagy fejszével kezdték el bontani az akácfából készült tulipános-rovásírásos kopjafát, ám szerencse, hogy nem sikerült befejezniük tevékenységüket.

A megyénk nyugati szegletében fekvő Nagykökényes egyébként bűnügyi szempontból is a környék legcsendesebb településének számít. A kevesebb mint 700 lelkes falura nem jellemző sem a helyiek törvénybe ütköző cselekedete, sem az úgynevezett átutazó bűnözés. Errefelé nem tapasztalható falopás, valamint garázdaság sem. Az itt élők bíznak benne, hogy az emlékmű megrongálója hamarosan elnyeri büntetését.

(HEOL.hu – eredeti cikk)

A polgármester a blogján így ír erről:

Nos, ahogy korábban megírtam, ilyen károkat tud okozni egy a hidegben lefagyott agy. Fogalma sincs arról minek állítottunk mementót és mire emlékezünk minden évben június 4-én. Legalább azt tiszteletben tartaná, hogy helyiek készítették!

Nézzük csak! A tulipán palóc motívum, Tóth György alakította ki. A rovásírásos, az elcsatolt területekre és lakosságra emlékező részeket pedig Laczik Csaba készítette nem kevés kézimunkával. Az, hogy baltával vagy fejszével magát az akác kopjafát kezdte kivágni, már nem is minősítem.

(polgi.blog.hu – eredeti cikk)


Kapcsolódó cikkek:

Share