Alaptanterv rovás nélkül

Nemzeti Alaptantervből ismét kihagyták nemzeti írásunkat. De Ferenczi Gábor szerint ettől függetlenül is létezik és fejlődik a rovásoktatás.

 

Nem nemzeti az alaptanterv

Szomorú tény, hogy a Fidesz-KDNP az oktatási területen sem szakított elődeivel, ezért csak bal- és jobbliberális oldalról beszélhetünk – fogalmazott a Veszprém megyei Jobbik elnöke.

Ferenczi Gábor visszautalt Hoffmann Rózsa 2011. október 23-ai veszprémi látogatására, ahol a közoktatásért felelős államtitkár asszony beszédében azt mondta, hogy “az új köznevelési törvény és a Nemzeti Alaptanterv célja, hogy olyan minőségű család- és hazaszeretetre nevelje a fiatalokat, amely képes áldozatokat is hozni, ha kell”.

Ennek élesen ellent mond, hogy ugyan mind a törvény, mind pedig a közoktatás tartalmi kereteit meghatározó NAT hangzatos, nemzeti célokat jelöl meg, addig a preambulumon kívül csak felszínesen és nyomokban lehet felfedezni a nemzettudat erősítésének, a hazafias nevelésnek a szándékát – fejtette ki saját és pártja álláspontját a jobbikos képviselő.

Hozzátette, hogy a Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy a tervezetben továbbra is olyan szerzők szerepelnek, akik évtizedeken át és ma is jeleskednek a magyargyűlöletben, a magyarság elleni uszításban. Miközben továbbra is tanítani kellene Spiró Györgyöt, Faludy Györgyöt és Imre Kertészt, addig továbbra sem  szerepelhetnek a tananyagban Nobel-díjra jelölt magyar íróink: Wass Albert, Herczeg Ferenc és Tormai Cecile. Ferenczi Gábor sajnálatát fejezte ki, hogy a magyar őstörténet-kutatás eredményei, a valós magyar eredettörténet nem szerepel az alaptantervben, ráadásul továbbra is a nyilvánvalóan hazug finnugor származáselmélet mellett áll ki a kormány. Miközben Hoffmann Rózsa és a mögötte álló Nemzeti Erőforrás Minisztérium számos plénumon ígéretet tett arra, hogy a rovás kiemelt helyen fog szerepelni az általános és középiskolai tananyagban, addig a NAT tervezetében erről egyáltalán nem esik szó.

A megyei elnök beszélt arról is, hogy miközben a Szent Korona Tanról egyetlen betű sincs az alaptantervben, addig kötelezővé tennék az egypárti alaptörvény oktatását. Egészen elképesztőnek nevezte az alaptanterv azon fejezetét is, ahol pályaorientáció címen külföldi munkavállalásra készítenék fel, és hazájuk elhagyására ösztönöznék gyermekeinket. Ferenczi Gábor leszögezte, hogy egy valóban Nemzeti Alaptantervnek nem pusztán módszertani háttértanulmányként kellene működnie, hanem a tananyagtartalmak előírásával is elsősorban fiataljaink identitástudatának erősítését kellene szolgálnia. Az eddigi pesszimista világ- és önszemlélet valamint a magyar nemzet kollektív bűnösségének súlykolása helyett igaz történelmünk, ősi dicső múltunk, nemzeti nagyjaink, gazdag kultúránk bemutatásával lehet csak fiataljainkban elhinteni a hazaszeretet magját, hogy büszke, erkölcsös, szülőföldjükhöz ragaszkodó magyar emberekké váljanak. Miközben Hoffmann Rózsa és társai szavakban szintén igyekeznek hangoztatni az oktatás nemzetstratégai fontosságát a Fidesz nemzetinek berendezett kommunikációs kirakatában, addig valójában ugyanazt a neoliberális oktatáspolitikát követik, mint balliberális elődeik.

Ferenczi Gábor elmondta, hogy ellenzékben szerények a lehetőségeik, ennek ellenére pozitív példaként említette, hogy több településen rovásoktatást szerveznek. Különböző rendezvényeiket pedig olyan témáknak szentelik, melyeket méltatlanul és sajnos szándékosan hallgat el a fősodor, valamint olyan személyiségekről emlékeznek meg Veszprém megyében is, akik méltóak lennének arra, hogy állami szinten is megemlékezzenek róluk, tanítsák példaértékű munkásságukat a felnövekvő generációnak.

(Naplo online – Halmos György – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share