Liberális böff a rovástábláról

Tóta W és Drágabolgárúr letűnése után egész hiányérzetünk alakult ki a liberális gáncsoskodás iránt. Jobb híján egy harmadosztályú liberó-bloggert találtunk Tongue out

 

Anyagcsere és a ballib világlátás

Lehet, hogy csupán merő véletlen, de egy korábbi C-kategóriás naplóírónak (blogger) is csak az emésztés végterméke jutott eszébe mindenről, akár csak most a Borek András néven “alkotónak”.  Az is közös még bennük, hogy kényszeredettségükben a rovástáblák elleni rongálásra bíztatnak, no persze csak amúgy a sorok között vicceskedve.

Bár Borek elvtárs gondolatmenetét folytatva, akár a rovástáblák állítói is “alig várhatnák, hogy valami “street fight művész” specializálódjon pl. Borek András buksijára, hátha valami vicces jön még ki belőle…”

No, de lássunk a toleranciabajnok kissé alulművelt kisfiának dedikált “eszme”futtatását:

Fiam for president

Valamiért rohadt menő lett a tarsolyos hülyéknél ez a rovásírásos helységnévtábla állítás. Szerintem nincs alig akad olyan település ahol ne lenne kirakva. Az árpádcsíkos elmeroggyantaknál ez valami olyasmi lehet, mint a kutyáknál a fa tövébe pisálás. Meg van jelölve a zanyafőd azzal, hogy leszúrnak egy ilyen szívcsakra kondenzátort táblát, és a hely visszafoglaltatott.

Alig várom már, hogy valami streetart művész specializálódjon ezekre a táblákra, hátha valami vicces jön még ki belőle. Addig is a fiam bevitt egy olyan verbális övön alulit, hogy majdnem árokba hajtottam a röhögéstől. Éppen önjelölt idegenvezető volt és magyarázta a helyi látnivalókat a haverjának, aki először jött hozzánk. Nem is figyeltem rájuk, csak akkor, amikor a falu határa felé tartva hallom, hogy valamit nagyon meg akar mutatni:

– Na várjál! Figyelj!? Mindjárt? Figyeld itt!

El nem tudtam képzelni mi lehet az a fontos itt susnyás mellt. Az orgonabokor, ami mögül a részeg biciklisek szoktak kidőlni, vagy a szennyvízátemelő szivattyútelep az út másik oldalán? Hát egyik sem. Elhúzunk a tábla mellet és a fiam folytatja:

– Láttad? Héberül is ki van írva.

Most elképzeltem egy jelenetet, amiben Ali G interjút csinál gárdamellényes, árpádcsíkos tarsolyosokkal, amiben arról kérdezi őket, hogy miért fontos nekik, hogy héberül is ki legyen írva mindenhol a helységnév.

(Borek.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share