Rovás verseny – Csepel

Rovásverseny kerül megrendezésre csepeli gyermekek számára. Örvendetes az egyre szaporodó helyi kezdeményezés nemzeti írásunkért.

 

Rovásverseny gyermekeknek

Lakatos Demeter moldvai csángó költő születésének évfordulója alkalmából rovás versenyt hirdet az egyik kerületi galéria a csepeli gyermekeknek, felnőtteknek. 2012. január 20-ig jelentkezhetnek azok, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy megtanulják a rovást. Így, ahogy olvassák: a rovást. 

? Helytelenül a ?rovásírás? terjedt el a köznyelvben, de a ?rovás? szó maga azt jelenti, hogy róni, írni, ezért nem kell megismételni – mondja lapunknak Erdei Éva, a verseny szervezője. – Én magam is csak nemrég ismerkedtem meg ezzel, és valódi értéknek vélem, ezért tartom fontosnak, hogy mások is megismerjék. A versenyünk lényege ez. Kicsik és nagyok jelentkezését is várjuk, aki pedig segítséget kér – természetesen ingyen ?, azt megtanítjuk. A jövőre tartott versenyen egy tollbamondás utáni írás, illetve egy fordítási feladat lesz. A verseny lényege, hogy az itt élők is megtanulják ezt az egykori írásmódot, amely sajnos manapság már feledésbe vész.

Lakatos Demeter erdélyi költő román iskolába járt, éppen ezért nehéz a verseit olvasnunk. De remélem, hogy ez a felhívásunk abban is segít, hogy az ő munkásságát megismerjék a magyarok. Jelentkezni a 06-1/420-1728-as telefonszámon, vagy az eva@erdeigaleria.hu e-mail címen lehet.

Helyi téma – eredeti cikk

 

Kapcsolódó cikkek:

Share