Rovás – Nemzeti összefogás

alt

Minden parlamenti párt frakcióvezetője megkapta a Rovás Alapítvány összefogásra szólító levelét, mely nyílt levél formájában a magyar média képviselőihez is eljutott. Aki bújt, bújt …

 

Nemzeti írásunk nemzeti ügy

A Rovás Alapítvány az alábbi levelet juttatta el a Magyar Országgyűlés pártjainak (Fidesz MPSz, KDNP, Jobbik, MSzP, LMP) parlamenti képviselőcsoportjaihoz, független képviselőihez, valamint az összes jelentős magyar országos és megyei sajtótermék, illetve a világ magyar nyelvű sajtótermékei részére:

Tisztelt Frakcióvezető!

A Rovás Alapítvány nevében fordulok Önhöz, hogy a rovásműveltség érdekében végzett munkánkban közreműködését és támogatását kérjem, illetve hogy felajánljam szakmai tapasztalatainkat nemzeti írásunk megőrzésének, oltalmának és korszerű használatának elősegítésében.

Ennek szellemében, első lépéseként szeretném hivatalosan felkérni a párt országgyűlési képviselőcsoportját, hogy az alapítványunk által létrehozandó és a szervezet mellett tanácsadói-pártfogói testületként működő ?Képviselő Rovás Kör?-be tagot, vagy tagokat delegáljon.

Hitvallásunk, hogy a magyarok és őseik egymásra épülő írásrendszerei, a rovás íráscsalád, valamint a hozzá kapcsolódó rovásműveltség az egyetemes emberi és a magyar kultúra közös szellemi öröksége. Ennek kutatása, népszerűsítése, nemzeti jelképként való védelme és szellemi erőforrásként való használata közös ügyünk.

A székely-magyar rovás korszerű használatának elősegítésére széles együttműködésben megvalósult programjainkra példa az 1 éve indított Kárpát-medencei egységes székely-magyar rovásos helynévtábla-állítási mozgalom, melyhez immár 3 országhoz tartozó több mint 130 magyar település csatlakozott.

Kiemelt fejlesztési terület továbbá a rovásos szerkesztési-nyomtatás technológia létrehozatala, melynek következtében mára a mindennapi rováshasználat nagyságrendileg bővülhetett. A valódi áttörést azonban a nemzetközi technikai szabványosítás fogja hozni, mely a Magyar Szabványügyi Testülettel együttműködve hamarosan megvalósul. E folyamat támogatására és népszerűsítésére a magyar közvéleményt, közszereplőket és közjogi méltóságokat egyaránt nyilvánosan is fel kívánjuk kérni.

A fentieken túl, alapítványunk örömmel működik közre és osztja meg tudását, tapasztalatait a képviselőkkel bármilyen területen, ahol nemzeti írásunk méltó módon kerülhet felhasználásra, az országimázs fejlesztésétől, az oktatáson és kultúrán át, az idegenforgalomig és gazdaságig. Mindezek mellett nyitottak vagyunk további ötletek, igények és kihívások irányában is, melyek erősítik a székely-magyar rovás korszerű használatát, valamint a tágabb értelemben vett rovásműveltség terjesztését, hazai és nemzetközi megismertetését.

A levelemhez csatolt mellékletek bepillantást engednek céljainkba, eddig eredményeinkbe, jelenlegi munkánkba, de a további részleteket illetően is szívesen tájékoztatjuk Önt és munkatársait, személyesen vagy írásban.

Érdeklődéssel és várakozással tekintünk a közös munka és a közös sikerek elé.

Tisztelettel,

Sípos László
kuratóriumi elnök, Rovás Alapítvány

Szolnok, 2012. január 19.

 

Sajtóvisszhang:

A felhívást eljuttatuk a hazai nyomtatott és on-line sajtó minden képviselőjéhez. A megjelenés sorrendjében közöljük a sajtóvisszhangot.

 

Kapcsolódó dikkek:

Share