Hétvégi táblaavatások

Közelít a tél, de az egyre hidegebb időkben sem lankad a táblaállítási kedv. Átlagosan már naponta nő ki földből egy-egy tábla a Kárpát-medencében.

 

Folyamatos a táblaállítás

A közúti munkálatok télen szünetelnek ugyan, de a táblaállításnak csak a hideg, vagy eső állíthat akadályt. Ezért az egységes rovásos helynévtáblák állításának üteme nem csökken. A hétvégén három településen ünnepelnek a rovásműveltség kedvelői. Az avatások időpontjai:

November 25., péntek:

15:00 Gyömrő:  Október 23-án az Üllői úton a város nevét viselő székely-magyar rovásírásos tábla avatásán vehettünk részt. A táblaavatást a helyi Jobbik kezdeményezte. A táblák megszentelésére november 25-én 15:00 órakor kerül sor a Székely Nemzeti Tanács képviselőjének jelenlétében. (Tájékoztató itt)

November 27., vasárnap:

14:00 Kunhegyes: A település mind az öt bejövő útszakaszán rovástáblákat állítanak fel 27-én 14 órai kezdettel a Füleki S. utca és a Kossuth Lajos út kereszteződésében lévő kettőskeresztnél. A rendezvényen Murányi Levente országgyűlési képviselő felavatja Kunhegyes rovástábláit, vitéz Szász Ottó a Horthy Miklós Vitézi Rend székkapitánya Horthy budapesti bevonulása emlékezik meg beszédében. (Tájékoztató itt)

15:00 Úri: A rendezvény helye: Úri – Nefelejcs utca 1. Kezdési időpont 15 óra. (tájékoztató itt)
 

Share