Kevesebb angol, több rovásírás

Az MSZP bírálja a jelenlegi kormány oktatáspolitikáját, amit röviden így jellemez: kevesebb angol, több rovásírás. Tulajdonképpen helyes a megfigyelés, pedig még nem is része a rovás a nemzeti alaptantervnek.

 

Látják a jövőt: több rovásírás…

Idézet a Magyar Szocialista Párt “IV. Mobilitás, emelkedés, átjárható társadalom” c. vitairatából. A vitairat célja: javaslat a magyar baloldal hivatásának meghatározására.

“A jelenlegi kormány oktatáspolitikája csak tovább ront a helyzeten. Az iskolában a poroszos, rendpárti társadalmi elvárásokat akarja szolgálni, háttérbe szorítaná a képességfejlesztést a lexikális tudáshoz képest. Nem segíti a kreativitást,  a modern társadalom és munkaerőpiac elvárásainak való megfelelést. (?Kevesebb angol, több rovásírás?.) A baloldali program ezzel szemben az óvodai és általános iskolai nevelésben a társadalmi integrációt elősegítő közösségi képességek és tudás szerepét akarja erősíteni, a középiskolában pedig a munkaerőpiacon szükséges ismereteket, vállalkozó készséget, folyamatos tanulási és alkalmazkodó képességet”

 

Rovás Infó vélemény:

A fenti dokkumentum szerint a baloldal számára a folyamatos tanulási és alkalmazkodási képesség kiemelt az oktatásban. Bemelegítésként ezt akár el lehetne kezdeni nemzeti írásunk – amúgy nem sok időt igénylő, de –  folyamatos tanulásával, és a rovás korszerű használatához való alkalmazkodással is …

 

Kapcsolódó cikkek:

Share