Avatási beszámoló – Október 23.

Képes összefoglaló készült a múlt hétvégi táblaavatásokról, melyek már szinte elengedhetetlen kísérői ünnepnapjainknak. Folyamatosan frissítve.

 

 

Október 21.

13.00 Tengőd 

17:00 Kengyel – Egységes rovásos helynévtábla avatása

http://www.youtube.com/watch?v=pfJCwaX01H0


Sajtóvisszhang: Szoljon.hu – eredeti cikk

Október 22

18.00 Orosháza – Egységes rovásos helynévtábla avatása

Az avatás fő szónoka, Szegedi Csanád Európa parlamenti képviselő úgy fogalmazott, ha a rossz idő ellenére ilyen szép számban kijönnek az emberek egy táblaavatóra az azt jelenti, hogy mégis érdekli őket hagyomány és a rovásírás. Elmondta, a Jobbik eddig 250 rovásírásos táblát avatott és azt tervezik, hogy az év végéig 350 ilyen jellegű táblát állítanak fel. Hozzátette: azt szeretnék, hogy az ország összes településén legyen kiírva székely-magyar rovásírással a helységnévtábla és hogy az iskolákban oktatnák ezt az ősi írást.

(Oroscafe – teljes cikk)

19.00 Csorvás – Egységes rovásos helynévtábla avatása

 

Október 23.

14:00 Edelény – Szegedi Csanáddal

Sajtóvisszhang: Előterjesztés – eredeti cikk

15:00 Hosszúhetény – Egységes rovásos helynévtábla avatása

 

 

16:30 Kőröstetétlen  – Egységes rovásos helynévtáblák szentelése.

18.30 Szilvásvárad – Szegedi Csanáddal

Szilvásváradon avatott Székely – magyar rovásírásos helységnévtáblát Szegedi Csanád Európa Parlamenti képviselő 2011. október 23. este. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Szilvásváradi Alapszervezete készített fából faragott táblát, melyet a Szalajka-völgyben leplezett le a “rovástáblák apostola” a helyi lakosok jelenlétében. Mostantól az ősi magyar írásjelekkel is lesz településnév a falu bevezető útjain. Ezzel csatlakozunk a Kárpát-medence rovás missziójához. A Forradalom és szabadságharcról megemlékező beszédet Dudás Róbert Heves-megyei Jobbik elnök tartotta fáklyás világítás mellett.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share