Szenzáció – hatalmas rovásbiznic!

alt

Hihetetlen összeesküvéselmélet az Onody-Szakács “házaspártól”, csak erős idegzetűeknek! A sajnálatos gyalázkodásnak csak annyi a haszna, hogy tisztul a kép a rovótársadalom szereplőinek szándékairól.

 

Táblaállítás: aki tudja, csinálja. Aki nem tudja, … akadályozza!

Nemzeti írásunk korlátozásoktól és megmondóemberektől mentes alkalmazásának hála egyre kevesebb nyílt ellenzésnek és támadásnak van kitéve. A közélet szereplőiben is kezd tudatosodni a téma kulturális jellege és a mesterséges átpolitizálás elenyésző haszna. A sajtó munkatársai szintén nagyon sokat tanultak az elmúlt hónapokban, sokszor egymástól vették át a tényszerű és nem ritkán szakszerű információkat. Természetesen van még mit pótolni a témában.

Bolgár Györgynek saját műsoraiban történő látványos megszégyenülése után azt gondolhattuk, hogy a nyílt rovásellenesség utolsó mohikánjai is az örök vadászmezőkre térnek, de itt a meglepetés: a rovótársadalmon belül kerülnek elő a múlt árnyai, akik – a letűnt rendszereket megszégyenítő konspirációs technikával és rágalmakkal – a korszerű rováshasználat ellen berzenkednek és a rovásműveltségért valóban tevékenykedők ellen úszítanak egyre nyíltabban.

Szakács Gábor már korábban elhatárolódott magán kívül szinte mindenkitől, egy ideje azonban csak magyar hangja, Onody Gyula töltötte szabadidejét táblaállítás helyett a számítógép előtt. Most végre kéz a kézben vállalták önmagukat, a Rovásírók Nagy Összefogása jegyében.

 

Hosszú, Sípos és Rumi szerint a magyar -székely rovásírás arámi (sémi ) eredet? ??

Polgárinfo teljes cikke (időközben a megjegyzések, majd a cikk is törlésre kerültek):

A magam részéről mindennek örülök, ami rovás. Kivéve annak, ha a rovásírás ügye köré pénzéhes, és történelmietlen tanokat hirdető alapítványok csapódnak. Ennél borzasztóbb csak az, ha pártpolitikai ügyként kezelik nemzeti kincsünket.

Lássuk, mit mondanak rovásírásunkról azok, akik annyira szorgalmazzák a közúti pléhtáblák állítását, ahelyett, hogy a közösségek maguk állíthassanak saját együttműködésük eredményeként faragott rovásírásos táblákat. (-a szerk.-)

A székely-magyar rovásírás eredete Hosszú Gábor szerint,ahogy a Rumi Tamás-Sípos László: Rovás alapismeretek című könyvében áll:

Ebből kiolvasható, hogy a mi rovásírásunk arámi (sémi) eredetű, azaz semmi közünk a Kárpát-hazában a Krisztus utáni VI. század előttről származó leletekhez pl. Tatárlakai korong, Bajóti szarvascsont, Nagyszentmiklósi kincs, stb. Ez az érvelés a legjobbkor jön a románoknak, akik kezdik kisajátítani a rovásírásunkat. A három személy a Rovás Alapítvány meghatározó személyisége, Sípos az elnöke. …

Végül egy részlet Sípos László leveléből:”…lássátok meg, hogy 1 éven belül főleg a fiatalok és kezdők körében a mi szellemiségünk lesz a vezető erő…” (2010. augusztus 21.)
Ez tökéletesen jelzi a szándékot, bevált, egyben magyarázatot ad arra, hogy az eddigi levelezésben miért nem szakmai indokok olvashatók azoktól, akik megírták véleményüket. Ugyanis ők azok a kezdők, akik kellő szakismeretek hijján még mindent elhisznek. További gyümölcsöző együttműködést kívánunk a Jobbik-Rovás Alapítvány házaspárnak!                    

Szakács Gábor, Onody Gyula

(Polgarinfo – eredeti cikk itt)

Kapcsolódó írások a Polgárinfón :

Balatonszabadi Polgár Info

 

Rovás Info kommentár:

A fenti cikk szakmailag értékelhetetlen, az összeesküvésből pedig kimaradt Bástya elvtárs meggyilkolásának terve, valamint a pléhtáblákból származó olajdollárok útjának feltérképezése. No, de viccet félre! Korábban is írtuk, de Ismételten bemutatjuk Ónody Gyula 50 km-es fa-rovástáblában szegény körzetét – teendő lenne bőven, lehetne táblát állítani akármilyen anyagból.

alt

 Rovás Alapítvány válasza:

Az alapítvány szakmai, illetve az alapítványt érintő közéleti kérdésekben nyilvánít véleményt. A kérdéses cikkre azonban annak szakmai és etikai színvonala miatt nem kíván reagálni. A szerzők és mondanivalójuk megítélését az olvasók bölcsességére bízza.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share