Rovástábla avatások

Csütörtök-pénteken rovástábla avatások lesznek országszerte. Szépen alakul a Szeged – Hódmezővásárhely – Szolnok – Budapest útvonalon a rovástáblák sora.

 

Táblaavatások határon innen és túl

A szép szüreti időben folytatódik a rovástáblák avatása. Az egységes székely-magyar rovásos helynévtábla a legnépszerűbb, de továbbra is sok egyedi rovásfelirat, üdvözlőtábla és emlékmű készül.

Szeptember 29. – Drávaszög

A jelenleg Horvátországhoz tartozó Drávaszögben, Vörösmart településen falunap keretén belül avatnak rovásfeliratos településtáblát.

Szeptember 30. – Csongrád megye

  • 17.00 Algyő – Szegedtől történt leválásnak évfordulós ünnepségen rovásfeliratos településtábla avatás és előadás
  • 17.00 Szatymaz – egységes Kárpát-medencei rovásos helynévtábla avatása

MEGHÍVÓ

Rovásírásos helységnévtábla avatás Szatymazon 2011.szeptember 30-án pénteken délután 5 órakor, a Postakocsi Csárdától bevezető út mentén, a futballpálya mellett.

A rovásírás a magyar nemzet egyik legértékesebb kincse. Bizonyítéka múltunknak, őrzője egységünknek a kezdetektől napjainkig. Az elmúlt évtizedek elhallgatása után most a mi feladatunk, hogy megőrizzük és elérhetővé, érthetővé tegyük a jövő nemzedékek számára. A szervezők, segítők, támogatók magánemberként, a fenti gondolat jegyében járultak hozzá a Szatymaz község határát jelző rovásírásos tábla felállításához.

Köszönet : Csányi András,  Hodács pékség,  Kovács terménybolt,  Kónya István és fiai,  Művelődési ház, Szabó Ödön, Szatymazi Vadásztársaság,  Tanyavilág újság

Az ünnepség után baráti beszélgetés, vacsora, öszöm-iszom, a Báló kocsmában. Zene: Ördögfű (Vásárhely)   

  • www.rovas.info  
  • www.lapszemle.hu/tanyavilag  

KIVONAT

Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. június 27. napján, a polgármesteri hivatal tárgyaló termében megtartott testületi ülésének jegyzőkönyvéből: 147/ 2011. (VII. 27.) KT határozat  Tárgy: Rovásírással feliratozott helységnévtábla elhelyezése

Határozat

Szatymaz Község Képviselő-testülete megtárgyalta a rovásírással feliratozott helységnév tábla elhelyezéséről szóló előterjesztést, és az alábbi döntést hozta: Szatymaz Község Képviselő-testülete hozzájárulását adja ahhoz, hogy rovásírással feliratozott Szatymaz helységnévtábla kerüljön elhelyezésre a település határában. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share