Magyar jelképek és a rovás

muvhazgodollo

A Művészetek Háza Gödöllő és az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár szolgáltatásainak fejlesztése az élethosszig tartó tanulás érdekében c. projekt kapcsán megvalósuló képzések között szerepel a rovás. Az ingyenes oktatás 2011 szeptember 13-tól indul.

 

Rovás és Gödöllő

A Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft és a Rovás Alapítvány együttműködése nyomán sikeres pályázatot nyújtottak be az Új Magyarországért Fejlesztési Terv keretén belül. Megtartó képességet segítő közösségi programok:

  • A magyar jelképek és a rovásírás
  • Beszédsuli
  • Kineziológia
  • Foglalkoztató klub (pályaorientációs és karriertervezési tanácsadás, életvezetési tanácsadás)

 

Magyar jelképek és rovásírás

Kezdés: 2011. szeptember 13.
Időpontja: kedd, 16.30 – 18.30-ig
Alkalmak száma: 10 alkalom
Foglalkozásvezető: Sipos László
Életkor: 10-18 évesek
Maximális csoportlétszám: 15 fő

A székely-magyar rovás a magyarság és az egész emberiség egyetemes kulturális örökségének része. Nemzeti írásunk nem kizárólag egy jelsor vagy írásmód, hanem gondolat- és formavilágával, logikai rendszerével a magyar műveltség, a szellemi élet minden részével szerves egységben van. Ezért a rováskultúra megismerése és megismertetése kulcs a magyar szellemi megújulás felé.

Jelentkezési lap letöltése (.doc) 

Programismertető

A kitöltött jelentkezési lapokat kérjük, küldjék el a kissj@muza.hu e-mail címre. További információ: Kiss Judit, tel: +36-70-977-2356 (hétfőtől péntekig 9 – 17 óráig) 

A részvétel minden foglalkozáson díjtalan!

 

Kapcsolódó cikkek:

Share