Rovó támadja a rovástáblákat

Onody Gyula Balatonszabadi 50 km-es körzetének legnagyobb rovásszakértőjének tartja magát, de Bolgár György után a legnagyobb ellenzője az egységes rovástábláknak.

 

Kisajátítás, erőltetés és egyéb összeesküvések…

A Polgár Info elnevezésű hírportál rendszeresen helyet ad Onody Gyula írásainak, melyek állandó szerkezeti és tartalmi elemeket ismételgetve folyamatosan ellenzik a rovástáblák állítását, kivéve, ha azok a Forrai Sándor Rovásíró Körhöz köthetőek. Az érvelés lényege nehezen érthető, miszerint mindenki más rajtuk kívül csak “nemzeti kincsünk” kisajátítására tör…

Írásom kizárólag Jobbik rovásírás-“szakértőknek” szól – a többiek enélkül is tudják…

“A  magyar őstörténet és a rovásírás, mint nemzeti kincsünk  régóta érdekel.Korántsem vagyok e kérdéskörben szakértő, de állítom, hogy ettől a széktől, melyen csücsülök,jó ötven kilóméteres sugarú körben én olvastam ezen témákról legtöbbet.Esetleg Incze Domokos barátom, de mivel ő székely ember, hát nem csodálkozhatunk.Igy aztán élénken figyelem a Jobbik egyes vezetőinek és szakértőinek irtózatos buzgalmát, mellyel elefántként törik-zúzzák, tapossák a rovásírás ügyét.Jó lenne felfogniuk, hogy ez a nemzeti kincs nem egy-egy csoportocska belügye, mellyel népszerűséget hajhászhat, hanem minden magyar ügye.

Nem kívánom ismét  feszegetni annak az állításnak hamisságát, miszerint Szegedi Csanád és a Jobbik importálta a rovásírásos táblák állításának ötletét, sem azt, hogy miért próbálják kisajátítani több településen a mások által kezdeményezett összefogást, vagy miért a tetemes pénzösszegbe kerülő fémtáblákat akarják erőltetni ??

Kérem a kedves olvasót , a továbbiakban látható és olvasható dokumentumokat figyelmesen nézze át, és szíveskedjen a dátumokat is elolvasni.”

(Onody Gyula – Balatonszabadi – Polgár Info – eredeti cikk)

 

Rovás Info vélemény:

Onody Gyula és köre rendszeresítette az egységes rovástáblák és azok állítói elleni értelmetlen támadásait. Célpontja főleg a Jobbik és Szegedi Csanád, de kapnak az észosztásból a Rovás Alapítvány és helyi táblaállító közösségek is. Csak annyit lehet Onody Gyulának tanácsolni, hogy ezen cikkek írása helyett inkább faragjon rovástáblát, ha az tetszik neki. A kétkezi tevékenység nyugtatólag hat, másrészt a rovásírás ügyének sem árt vele annyit, mint írásaival.

Ezen felül arra kérjük még Onody Gyulát, hogy a “Balaton rovógéniusza” cím önmagára történt kiosztása után se pihenjen a babérokon. További történeti kutatásai során rá fog jönni, hogy a táblaállítás nem 2003-ban kezdődött, és a rovott spanyolviaszt is korábban találták fel Tongue out

Balatonszabadi körüli 50 km-es körzetben sajnos mindössze 3 fába rótt betűs rovástábla van (Sárszentmihály, Sárszentágota, Látrány). A többi 7 településen az egységes Kárpát-medencei táblát állították fel. Van még bőven lehetőség táblaállításra! 

A teljes rovástérképhez kattintson ide

 

Rovás Alapítvány válasza:

Az alapítvány eddigi szakmai munkájával elérte, hogy még az “ellenérdekelt” felek részéről sem áll támadás alatt. Ezért is érthetetlen Onody Gyula ismételt és valótlanságokat tartalmazó kritikája a munkánkkal kapcsolatban. Táblaállítási rendszerünk nem csak hogy nyitott, mindenki számára használható, de az alternatív megoldásokat is üdvözöljük, hiszen azok is nemzeti írásunkat szolgálják.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share