Rovásos kő Kanadából?

A bösztörpusztai Magyarok Országos Gyűlésén mi sem természetesebb, mint rovásleletekről beszélgetni. Ezúttal egy rovásosnak látszó kő került a Rovás Alapítványhoz.

 

A rovásos kő rejtélye

A Rovás Alapítvány helyszínen tartózkodó képviselőjénél Simon Ferenc letétbe helyezett egy különös követ, melyet Kanadában találtak kajakozás közben a Riviere-bonaventure folyóban. Simon Ferenc elmondta, hogy azért jött Bösztörpusztára a Magyarok Országos Gyűlésére, mert remélte, hogy itt megtalálja majd azokat, akik értően “veszik kézbe” ezt  a követ. 

A Nemzeti Könyvsátor előtti találgatás egy rögtönzött nemzetközi tanácskozásba fordult, ahol többen is megvizsgálhatták és legfényképezhették a követ, melynek téglatest alakján három oldalon fordul át az egyenletes magassággal “rótt szóveg”. 

A Szent Lőrinc folyóban (Riviere-bonaventure) alált kő egyik oldala.


A Szent Lőrinc folyóban (Riviere-bonaventure) talált kő másik oldala.

A követ megtekintők hat országból érkeztek: Kárpátalja (Ukrajna), Erdély (Románia), Délvidék (Szerbia), Magyarország, Kanada, Németország. Többek közt Varga Csaba, Szondi Miklós, Diviki Nagy Attila, Dr. Darai Lajos, Fenyvesi József, Dr. Fehér András, Berényi László, Farkas Sándor, Csibi Barna, Nagy Márta, Váradi Viktória és Rumi Tamás vehették kezükbe az érdekes követ.

A Rovás Info örömmel teszi közzé majd a kutatók és szakértők véleményét, hogy vajon a természet különös játéka-e ez a kő, vagy tényleg emberkéz által készített feliratos tárgyról van szó?

 

Kapcsolódó cikkek:

Share