Településnév adatbázis – rovással

Örömmel számolunk be arról, hogy Magyarország településeinek rovásos kitáblázása folyamatosan zajlik a nemzetiegyseg.com oldalain.

 

Virtulális táblaállítás

Bár a Wikipédián a rovásirtó szerkesztők miatt egyelőre akadozva halad nemzeti írásunk megjelenítése, a világháló egyre több felületén jelenik meg a rovás. A Rovás Info és a nemzetiegyseg.com oldal szervezőinek együttmüködésben immár lehetővé vált Magyarország folyamatos kitáblázása az egységes kárpát-medencei rovásos helynévtáblák képeivel. A települési szintű adatbázisban immár a település rovásos nevét feltüntető táblakép is helyet kapott. Minden egyes település külön honlapot kapott, egységes szerkezetben, melynek fejlécében kerül megjelenítésre az adott település rovástáblája. 

 

 

 

Dr. Halász József, a Szent Korona Értékrend Nemzeti Egységének honlapjának létrehozója elmondta, hogy az adatok feldolgozása megyénként történik, elsőként Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megye összes települése készült el rovásos táblaképpel. A döntéselőkészítő anyag értékét növeli az, hogy a települések nevei rovásírással is szerepelnek. 

Reméljük, hogy ezzel példát tudunk mutatni más település-adatbázist üzemeltető szervezeteknek, amelyhez a Rovás Info Magyarország összes településéhez biztosítja a rovásfeliratos táblakép elérhetőségét.

(Rovás Info)


Kapcsolódó cikkek:

Share