Kárpát-medencei eredetvita

Vita kerekedett Obrusánszky Borbála írásából, melyet a Rovás Info is közölt. Cser Ferenc a Neményi.net-en írta meg válaszát.

 

Vita az őshonosságról

A vitában megjelent írásokban elhangzó vélemények és vitastílus nem egyezik meg a szerkesztőségével. A tárgyilagos tájékoztatás végett mindkét fél véleményét közöljük. (Rovás Info)

 

Cser Ferenc válasza Obrusánszky Borbálának

Obrusánszky Borbála (OB) tollára tűzte a magyarságnak a Kárpát-medencei eredetét vallókat és becsmérlő, megalázó véleményt fejtett ki róluk, majd bizonyítottnak állítota be a szkíta-hun eredet modelljét. Az írás alább olvasható – természetesen, az eredeti írásban szereplő illusztratív, de megtévesztő képek elhagyása mellett.

Minthogy magam a becsmérelt személyek egyike vagyok, bevezetésként fel kell idéznem a JOBBIK és az alternatív ‘régészek’ kapcsolatának nem túl dicsőséges történetét.

Elöljáróban hangsúlyozom: nem értek egyet azzal, hogy szakmai, régészeti, ősrégészeti kérdésekbe a politika keze betegye a lábát és az eredeztetési elméletek az aktuálpolitika függvényei legyenek. Mégis, minthogy a Kárpát-medence politikai és gazdasági helyzete kritikus, a politika él – és visszaél – az ősrégészet elméleteinek alkalmazásával, felhasználásával. Viszont a Medence lakosainak – adott esetben meggyőződésem szerint őslakosainak – a sorsa ezektől nagy mértékben függ.

folytatás a Neményi.net-en.

(Neményi.net – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share