Rovásversenyek országszerte

A hét végén és fordulóján rovásversenyek zajlottak több helyszínen is az országban. Beszámolók az eredményekről.

 

Miskolczi Csulyák István Rovásverseny – Diósgyőr

Miskolc, Diósgyőr – A Mandorla Egyesület által meghirdetett Miskolci Csulyák István rovásírás verseny döntőjét hétfőn rendezték meg Diósgyőrben: három kategóriában, kilenc tanuló mérte össze erejét írásban és szóban.

Sólyom Ferenc rovásoktató és versenyzője – rováskonyvekkel

A miskolci Mandorla Közművelődési Egyesület Miskolczi Csulyák István rovásírás versenyt hirdetett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és határon túli iskolások számára. A versenyre – melynek döntőjét hétfőn tartották Diósgyőrben – a szervezők egyéni indulók jelentkezését várták, három korcsoportban.

Az I. kategóriában (általános iskola alsó tagozat) aztán a miskolci Encsi Dorottya bizonyult a legjobbnak, a II. kategóriában (általános iskola felső tagozat) Bakos Eszter (Erdőtelek) lett a legjobb rovásíró/olvasó, míg a III. kategóriában (amelyet a középiskolások részére írtak ki a szervezők) a miskolci Ölveczki Gyula érdemelte ki a legjobbnak járó címet, jutalmat.

A verseny ?szóbelijének? szünetében Dr. Rózsa Györggyel, a Mandorla Egyesület elnökével beszélgettünk: nézze meg videóinterjúnkat!

(További részletek, képek és videó – Boon.hu)

 

XII. Kárpát-medencei Rovásírás Versenyen – Pécs

Szép sikereket értek el a rákosligeti Gregor József Általános Iskola és idén végzett diákjai a XII. Kárpát-medencei Rovásírás Versenyen. A Forrai Sándor Rovásíró Kör által szervezett versenysorozat tegnap, június 18-án Pécsett megrendezett országos döntőjében a felvidéki, a kárpátaljai, az erdélyi, a délvidéki és az anyaországbeli regionális elődöntők helyezettjei vettek részt három korcsoportban: alsó, illetve felső tagozatosok és középiskolások.
Gregor József Általános Iskola versenyzői az országos döntőben is helytálltak.

A középiskolások között az I. helyezett Polner Nikolett lett, aki tavaly végzett a Gregorban. A felső tagozatosok között II. helyezést ért el Dombóvári Anna Lilla, aki az anyaországbeli versenyzők közül a legjobb eredménnyel került a döntőbe. Dombóvári Anna Lilla idén végzett a Gregor 8. z osztályában. Az anyaországbeli versenyzők közül a harmadik legjobb eredménnyel került a döntőbe Fazekas Árpád is, aki szintén Rákosligetet, illetve Rákosmentét képviselte a mezőnyben. Ő is idén végzett a Gregor 8. a osztályában. Mindhárman Imre Lászlónak, a Gregor József Általános Iskola rovásíró szakköre vezetőjének tanítványai.

(Eredeti cikk: Tizenhetedik.hu)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share