Szarvason is dívik magyarkodás

“Nemsokára ehhez hasonló krikszkraksz fogadja az alföldi városba látogatókat.” – magyarellenes cím és rasszista hangvételű bejegyzések az amerikai Népszava c. újságból.

 

Szarvason is dívik a magyarkodás – A Nepszava.com cikke:

“Szarvas – A szarvasi képviselő-testület csütörtöki ülésén egyhangúlag támogatta a székely-magyar rovásírásos helységnévtábla kihelyezéséről szóló képviselői egyéni indítványt, amelyet Gajdos Attila, a Jobbik önkormányzati képviselője nyújtott be. Így hamarosan rovásírásos helységnévtábla fogadja a történelmi Magyarország közepére, Szarvasra érkezőket. A Jobbik szerint ez jelentős lépés a nemzeti önazonosság-tudat építésében, egyben reményüket fejezték ki, hogy az ország és Békés megye minél több települése cselekszik hasonlóan.”

 

Rovás.Info vélemény

A témafelvetés módja itthon szinte már csak egyes politikai csontvázgyújteményben fellelhető életszemléletet hordoz. A cikkíró “hozzáértésére” jellemző, hogy a Beregszász tábla fényképét tette ki illuszrációnak, pedig Szarvas táblája is megtalálható (segítségként e cikk bélyegképében is). A cikken túl a megjegyzések olvasása pedig egy kész időutazás a Bolsevik Jurassic Park-ba 🙂

(Nepszava.com – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikek:

Share