SPAR – Rovás a táskán

A székely-magyar rovás élő írás. Ezt igazolja, hogy naponta figyelhetünk meg újabb és újabb híradást a témáról. Most a SPAR nevű multi bevásárlótáskáján jelent meg … egyelőre csak tervként.

 

SPAR táska – Hunnia, kettőskereszt és rovás

 Az bizonyos, hogy ezekre a magyar szimbólumokra még várhatunk, ha a multikon múlna, de a gondolatot már ők is kezdhetik megszokni. Erre példa a SPAR vitamintáska pályázata, ahol zöldségekből és gyümölcsökből tervezett táskadíszítési ötletekkel lehet nevezni. Már százas nagyságrendben érkeztek pályázati rajzok, melyeket a cég interaktív oldalán lehet összerakni.

Luka Levente alkotása igazi paródia: Hunnia az elnevezés, pirospaprikából kirakott rovás jelekkel (igazán kár, hogy a jobbról-balra menő íráshoz készült betűket fordított sorrendben helyezte el). Sültkrumpliból van még kettőskereszt (rovás GY), almából és paprikából szép nagy piros-fehér-zöld zászló. De a csúcs a “100% magyar” felirat … ami még komoly feszültségeket szülhet a tőzsdéken, mire hivatalosan is megcáfolják a SPAR államosítását Tongue out

Luka Levente rovásos táskaterve – szavazzon ide kattintva!

Addig is viszont lehet szavazni a tervekre. Június 8-ig lehet kiválasztani a legjobb 40 rajzot, s jöhet a második forduló … további SPAR részvényesés.

 

Rovás Info szavazat:

A szerkesztőség egyhangúan a rovott zacskó mellett döntött. Ennél jobb reklám nemzeti írásunknak és az igazi humornak nem is jöhetett volna.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share