Rovástábla – Kaposfő

alt

Május 21-én rovásos helynévtábla avatás lesz Kaposfőn és Pécelen. Somogy és Pest Megyében is terjed a példa, egymástól tanulnak a települések. Képes beszámoló.

Rovásos táblaavatás – Pécel:

A XVII. kerületi elnökség tagjai tiszteletüket tették Pécelen, ahol jobbikos barátaink Forrai Sándor halálának negyedik évfordulóján, kisebb ünnepség keretei közt leplezték le a rovásírással készített helységnévtáblájukat. A meghívott előadók között volt a Jobbik országos alelnöke Murányi Levente országgyűlési képviselő és Bertha Szilvia országgyűlési képviselő asszony.

A felszólalások között a péceli születésű Fáy Ferenc költő versei emelték az ünnepség hangulatát. Végezetül Pécel független polgármestere, Szöllősi Ferenc szólt az egybegyűltekhez. Kifejtette, hogy nem röstell részt venni egy Jobbikhoz fűződő rendezvényen, ahol a magyar hagyományok ápolása a cél. Majd idézte a mondást: ?aki a múltat nem ismeri, az a jövőt nem érdemli?. Elköszönésében Isten segítségét kérte ehhez a munkánkhoz.

Az ünnepség után az összegyűltekkel egyetemben meghívtak bennünket is péceli harcostársaink egy közeli ?pub?-ba, ahol szendvicsekkel, üdítővel fogadták és marasztalták a vendégeket.

Köszönjük és ezúton is gratulálunk!

Egy kis kitérővel hazafelé felkerestük a Történelmi Nemzeti Emlékpark területén található csodálatos Trianoni emlékművet is.

(jobbik18.hu)

Rovásos táblaavatás – Kaposfő:

Egyre gyakoribb a tapasztalat, hogy amint egy-egy kistérségen belül az egységes továstábla felavatásra kerül, a jó példa hamarosan követőkre talál. Így történt ez Somogyban is, ahol Kaposmérő után egyre több rovott helységnév-tábla kerül a közutakra.

A következő avatás Kaposfőn lesz, az alábbi meghívó szerint:

alt

Kapcsolódó cikkek:

Share