Rovásért gáz-spray

“A rendőrök azon megjegyzésére, hogy ez nagyon hasonlít a rovásírás egyik betűjére, a népszerű zenész kuncogni kezdett, de miután lefújták gázspray-vel, már nem volt ilyen virgonc.” Wink

 

Az ellehetetlenülés igenis lehetséges!

Tegnapi tiltakozásra való felhívásunk után rengeteg kétségbeesett telefont kaptunk, hogy hát miként mondhatunk ilyeneket, éppen most, mikor magyar zenész helyzete teljes sebességgel sodródik a szörnyű kilátástalanság tátongó szakadéka felé. Nem tudtunk erre mit felelni, úgyhogy névtelen hívónk gyorsan fel is sorolta, mostanság kiket is kezdett ki a kormány képtelen rendelkezéseivel, sarkalatos törvénytervezeteivel, tréfálkozó anekdotáival.

Az egyik legtragikusabb eset épp a napokban történt, amikor lázár jános-i vigyorral felfegyverkezett kormánypárti politikusok rontottak be a Földes Lászlóként ismert Hobó otthonába, visszavették tőle Kossuth-díját, és 5000 Ft megfizetésére kényszerítették, amiért dalaival és nyilatkozataival bátorította a csavargókat különböző aluljárók elfoglalására. Mint a politikusoktól megtudhattuk, a fedél nélküliek változtatni képtelenségéért a furcsa hajú zenész is felelős, aki erkölcsi támogatásával azt a tévképzetet alakította ki az állandó lakóhellyel nem rendelkező honfitársainkban, hogy koldusnak lenni menő dolog; azzal pedig, hogy még naponta pénzelt is mindenféle jöttmentet, azt a hibás vélekedést ültette a fejükbe, hogy munka nélkül is részesedhetnek napi 50 Ft-ban, ami, be kell vallani, óriási felelőtlenség. ?A bohó hobót emiatt mégsem ismerheti el az állam értékteremtő munka letéteményesének? – tette hozzá egy ismeretlen.

Az új alkotmány sem kedvez az egyszeri rockzenésznek – a mai napon 13:54-kor Pintér Sándor belügyminiszter Gyöngyöspatáról szólította fel a 63 éves Karthago zenekart a feloszlásra, mivel életkorukból adódóan már nem volna szabad dolgozniuk. ?Ugyan az új alaptörvény csak 2012. január elsejétől lép érvénybe, de jobb elkezdeni minél előbb a szenilis vén csepűrágók kitoloncolását a hazai közéletből? – tette hozzá az erős ember, majd megkérdezte egyik barátját, releváns kifejezés volt-e tőle az idős muzsikusokra vonatkozólag a ?csepűrágó?. Erős Attilát, a Lord gitárosát pedig nyilvános önkritika gyakorlására szólították fel, mert ugyan az ismert adatok szerint még csak 56 éves, de kinéz már akár 65-nek is.

Az átnevezési hullám csúcsaként tekinthetünk azokra a lépésekre, amelyekről ezekben a pillanatokban határoz Tarlós István rózsadombi otthonának rejtekén: hamarosan több zenekarnak is új névvel kell tovább üzemelnie, mert az eddigiek kellemetlen asszociációk kialakulására adtak alkalmat.

Az F.O. System például hamarosan F.O.S. System-ként működhet tovább, mert mint Tarlós István felesége elmondta: ?Az együttes még az előző rendszer alatt alakult meg, így nyilvánvalóan kizárólag annak szólt ez a szimbolikus középső ujj. Ma viszont már azt a látszatot keltheti a név viselése, mintha bármiféle probléma is lenne a dolgok menetével, márpedig aki ezt állítja, az hazudik. Mátyás Attila vezetékneve igazságos uralkodónk emlékét idézi fel bennünk, így nyilvánvaló mindenki számára, hogy ő nem hazudhat. Ezért is a csapat büszkén viselheti 2012. január elsejétől a Fuck Off Socialist System nevet!?

A Liberal Youth-nak mostantól Conservative Youth-ként kell majd folytatnia áldásos tevékenységét, de a Savarian Gittegyle tcore csoportosulás másik tagja, a Social Free Face sem viselheti már sokáig nevét: ?A social ugye eleve ördögtől való fogalom, a free pedig azt a téves nézetet alakíthatja ki bennünk, hogy aki nem kapar, gyűjtöget, akinek nem futja saját társadalmi viszonyaihoz képest semmire, az többet ér, mint az annyi. Dolgozni kell kérem, semmi nincs ingyen!? – mondta el a váratlanul a mikrofon elé pattanó Fid Eszes Tamás, majd lézerblokkolójával kilőtte egy Sith-lovag lábát.

Továbbá a napokban Kardos-Horváth Jánoson is kitört a csengőfrász, ami rossz lelkiismeretét bizonyította a kormánypárti delegáltak számára, és egy nagy fekete autóval el is szállították ismeretlen helyre. Hamarosan kiderült, hogy a Kaukázus 12 éves frontembere valóban bűncselekményt követett el: Tartós Béke című számában a rend fenntartására irányuló tevékenységét végzett a rendőrséggel való előzetes egyeztetés nélkül, ezzel pedig az állam erőszakmonopóliumát kérdőjelezte meg. Kardos-Horváth a kihallgatáson cinikus módon egy fehér egyenruhában jelent meg, melynek közepére egy karikában elhelyezkedő fordított lúdláb volt festve temperával. A rendőrök azon megjegyzésére, hogy ez nagyon hasonlít a rovásírás egyik betűjére, a népszerű zenész kuncogni kezdett, de miután lefújták gázspray-vel, már nem volt ilyen virgonc.

Az egyre inkább előtérbe kerülő zenészperek Pozsonyi Ádámot is pennájának megragadására késztették: a mostanság csak publicistaként létező ex-geciző terjedelmes cikket írt arról, az élet miért nevezhető metálellenesnek azon túl, hogy homofób és rasszista, majd rituálisan elégette a New Noise legújabb számát.

(Autodafé – eredeti cikk)

 

Rovás Infó megjegyzés:

Természetesen az Autodafé tudósítása álhír, csak vicc … de hiszen kinek is jutna eszébe, hogy a XXI. században ilyesmi előfordulhat kis hazánkban. A valósággal történő mindennemű egyezés kizárólag a véletlen műve…

 

Kapcsolódó cikkek:

Share