Csíkszereda – Rovás ABC-osztás

alt

A HVIM helyi szervezete a székely városban népszerűsítette nemzeti írásunkat az érdeklődőknek. Az eseményről hírt adott a TV is.

A rovásírás népszerűsítése Csíkszeredában

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom csíkszeredai tagszervezete és a Szent László Serege Egyesület április 28-án, csütörtökön 14 és 18 óra között rovásírás népszerűsítést tartott a helyi Szabadság-téren.

A rendezvény időtartama alatt megközelítőleg 80 érdeklődő volt. A HVIM tagok rovás ABC-t adtak az érdeklődőknek és segítettek nekik leírni a nevüket, vagy amit akartak. A HVIM által felállított asztalnál a hét éves kortól egészen az idős korig mindenki megfordult.

A rendezvényen jelen volt a média, és természetesen a rendőrség is képviseltette magát. Kötelességüknek érezvén, minden HVIM tag adatait leírták, egy távolabb eső részről meg végig videózták a rendezvényt, és amibe csak tudtak beleszóltak. Nem engedték kirakni a HVIM zászlót és a HVIM szóróanyagokat (míg a szentkoronás és a Szózatos maradhattak, azokat valószínű nem ismerték), arra hivatkozva, hogy rovásírást népszerűsíteni vannak ott a fiatalok, nem toborzót tartani. Továbbá, miután egyik tag rovás ABC-ket osztott ki a Szabadság-téren az emberek közt, rászóltak, hogy ne ?agresszáljon?. Mindezek ellenére maradhatott a III. Székely Sziget és a II. Sebő Ödön emléktúra plakát, így azok iránt is voltak érdeklődők.

A rendezvény lejárta után, amint a HVIM csíkszeredai tagjai elpakoltak, a rendőrség és civilben lévő tagjai is elmentek a helyszínről, ezzel is biztosítékot adva arról, hogy nekünk köszönhetik kenyerüket.

(Brok Bernadett – Erdely.ma – eredeti cikk)

 

Híradó – 2011 április 28.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Share