Lakitelek – Rovásoktatás

Lakitelek városa hagyományosan a magyar műveltség ápolója. Most rovás tanfolyam indult a művelődési házban, melynek előadója Szondi Miklós.

 

Elindult a rovás tanfolyam

Április 2-án délelőtt jó hangulatban elindult a rovás(írás) tanfolyam a Művelődési Házban. Első alkalommal Szondi Miklós solti rovás kutató és oktató beszélt a rovásról, annak írásáról, a rovás és a magyarság összefüggéseiről. A délelőtt folyamán a résztvevők megismerkedtek az első rovás betűkkel.

Szondi Miklós örömmel érkezett Lakitelekre. Nagyon örült, hogy a falu határában rovás betűkkel is köszöntik a Lakitelekre érkezőket és az átutazókat. Egyre több településen üdvözlik az embereket rovás köszöntéssel is, ami lehetőséget ad nekünk arra, hogy közelebb kerüljünk gyökereinkhez.

A jelenlévők között volt Felföldi Zoltán polgármester is, aki a tanfolyam résztvevőit meghívta a csütörtöki képviselő-testületi ülésre, ahol az Országzászló emlékmű felállításáról dönt a képviselő-testület, valamint felajánlotta, amennyiben igény lesz rá, az általános iskolában rovás szakkör indulhat.

Molnár Szilvia, a tanfolyam szervezője reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben tovább fog bővülni a rovás iránt érdeklődők köre, és egy rovás közösség tud kiforrni majd Lakiteleken.

( Varga Zoltán / Lakitelek.gportal.hu – eredeti cikk)

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Share