Rovástábla – Letenye

Ma rovástábla avatás lesz – ezúttal Letenyén. Ez az első egységes rovás helynév-tábla Zala megyében, melyet hamarosan továbbiak követnek.

 

Konferencia és rovásírás tábla avatója Letenyén

Március 5-én (szombaton)  a letenyei Jobbik és Völgyi Zoltán, a 4. számú választókerület volt országgyűlési képviselőjelöltjének szervezésében a Vidéki megújulás lehetőségei címmel konferenciára került sor a Fáklya Művelődési Ház nagytermében. Itt többek között előadást tartott Varga Géza a Jobbik országgyűlési képviselője is, aki a magyar mezőgazdaság tudatos elsorvasztásáról is szót ejtett. Példaként említette, hogy Kínában olyan alapanyagokból is tudnak mézet előállítani, melynek semmi köze az eredeti mézhez, viszont az úniós előírásoknak maximálisan megfelel. Amint azt a Letenye Média megtudta: a letenyei rendezvény csak az első állomása annak a konferencia-sorozatnak, melynek még lesz folytatása városunkban.

Azt is megtudtuk, hogy a Jobbik Letenyei Szervezete március 12-én (szombaton) délután 14 órakor településünk Nagykanizsa irányában fekvő részén egy rovásírás táblát állít fel, melyen az ősmagyar írással Letenye neve olvasható. Aznap este 19 órakor egy koncert is lesz a Colorado Pubban, amelyen a jobbikos körökben legnépszerűbb Fanka Deli rapper lép fel.

(Letenye Média)

 

Székely rovásírással készült táblát avatott a Jobbik Letenyén.

Letenyén rovásírással készült helységnévtáblát avatott a Jobbik Letenyei Szervezete. Körülbelül ötven érdeklődő volt jelen, amikor Kiss Norbert, a párt helyi elnöke kijelentette, hogy sikerként értékeli ezt a fajta kezdeményezést, és örömére szolgál, hogy a környéken az elsők között adhatják át a táblát.
A programon felszólalt még Zakó László országgyűlési képviselő is, aki felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy mennyire fontos értékeink és kultúránk megőrzése, ápolása. A képviselő arra is rámutatott, hogy múltunk tisztelete nélkül, elfogadva a globalista világszemléletet, előfordulhat, a rovásírás után a latin betűk is eltűnhetnek az országból, helyette új betűkészlettel ismerkedhetnek meg utódaink.
Az esemény színvonalát Wass Albert versei emelték, majd a helyi plébános megszentelte a helységnévtáblát. A székely himnusz eléneklésével zárult az ünnepség, de a letenyeiek este még FankaDeli koncertjét is meghallgathatták a Colorado Pubban.

(kanizsahir.hu)

 

Sajtóvisszhang:

 

Kapcsolódó cikkek:

Share