Rovásos bor – Simon

Nemzeti írásunk ma már nem csak feliratokban, ABC-s naptárakban van jelen, hanem a gazdaságban is. Terjednek a rovás feliratos termékcimkék. Példa a Simon pincészetből.

Életünk és földünk

simonbornagyA rovás jövője nem első sorban a hatósági szabályozásoktól, tudományos elméletektől vagy politikai csatározásoktól függ, hanem a rovók, az írást használóktól. Szerencsére ma már egyre több helyen jelenik meg nemzeti írásunk a hétköznapokban, a mindennapi élet valamely területén. Ennek fontos rész a gazdasági élet, ahol például a termékek feliratai, cimkéi kiváló lehetőséget nyújtanak a kulturális hozzáadott érték megjelenítésére, a nemzeti műveltség iránt érzékenyebb vevőkör igényeinek kielégítésére.

A bor, jellegzetes magyar termék – hungarikum – amely természetszerűen kiváló terepe egy kulturális hungarikum, az önálló magyar írásrendszer alkalmazásának. A két téma nagyon jól kiegészíti egymást például Simon József borainak cimkéin. Remélhető, hogy a kiváló példa hamarosan követőkre talál az egri borvidék más borászataiban is.

További fényképek a SImon Pincészet rovásos borcímkéiről: (kattintás ide) 

 

 

egri bikaver

Rováfelirat: Hitünk és földünk (olvasónktól)

Kapcsolódó cikkek:

Share