Rovás és Zugló – vélemények

Egy bizonyos: Zugló rovásos üdvözlőtáblái a közbeszéd tárgyává lettek. Ez a legfontosabb lépés a nemzeti írásműveltség elhallgatásának megszüntetése felé.

 

Rovás üdvözlőtábla Zugló bejáratainál – vélemények

Már a hír megjelenésekor élénk eszmecsere, valamint a szekértáborokhoz kötődők ész nélküli, de tervszerű ideológiai pro-contra nyilatkozatháborúja alakult ki. Az alábbi gyűjtemény csak szemezgetés a sok hírből, melynek jelentősége nem is igazán a leírt vélemény, vagy leíratott pártutasítás. Hanem az, hogy ha tetszik, ha nem, a rovás egyre inkább közbeszéd tárgya, mely a nemzeti írás pusztításának legnagyobb fegyverét helyezi használaton kívülre: az elhallgatást.

Minél többen hallanak, tudnak a rovásműveltségről, annál inkább fel lehet készülni a következő lépésre: a rovás lekicsinyelésére, eljelentéktelenítésére. Mindez azonban már csak megkésett utóvédharc: a rovás túlélte az elmúlt ezer évet, napról-napra erősödik és betölti azt a szerepet, amit “rárótt” a sors.

 

Hírszerző

http://hirszerzo.hu/belfold/20110309_rovasiras_zuglo

Fotó: Túry Gergő


KFG.blog

Egy általános “patásördög-orbánozós” naplóíró művében leltük (természetesen gyalázkodó szövegkörnyezetben) : “…és ha lehet, akkor ezentúl rovásírással tüntessétek föl az olimpikonok melegítőjén is, a határon is a nevét.”

Nos, ezen dolgozunk 🙂 … az olvasók óhaja parancs!

(Eredeti cikk)

 

Stop

http://stop.hu/forum/entries.php?lstresults=1&forum_topics_id=297479

 

Index

Az újság szó szerint hozza az eredeti hírt. A hozzászólások viszont sokat elárulnak az olvasótáborról. Tárgyi tudatlanság mellett többnyire szánalmas poénkodással, vagy zsigeri ballibes gyűlölködéssel találkozhatunk.

(teljes cikk)

 

NOL blog – Az isteni tudás hajnalán

A sajtótermék és az olvasótábor ismert … most is van a kommentek között egy gyöngyszem: 

Virág elvtárs s.k.
2011. 03. 07. 17:46

Minap Miskolcra érvén rovásírásos helységnévtábla jött velem szemben….majdnem kiestem a fekete Pobjedából…..

(eredeti cikk)

 

NOL blog – Netán jehu?

Egy igazi meglepetés. A szélsőbalos portálon egy Istapp nevű naplóíró pirít rá irónikusan az ortodox-balliberálisokra. Biztos csak tévedésből került ki az írás.


Mivel a székely-magyar rovásírás bizonyítottan a világ egyik legősibb írásmódja, ezért nyilvánvalóan a háttérben megbújó titkos összeesküvő nyilas-mozgalom találhatta ki ezt a förmedvénységet is.

És hát persze milyen dolog, hogy Magyarországon, magyarok, magyar nemzeti írásmód támogatásával és propagálásával népszerűsíteni merik a székely-magyar rovásírást!

Persze az mi sem természetesebb, hogy például a Dohány utcai zsinagógán héber felirat virít. Engem nem zavar. Azt ír ki mindenki amit akar! Bár netán jehu is elgondolkodhatna azon az érvén, hogy az a probléma ezzel, hogy senki nem érti, még azok sem, akik igennel szavaztak.

Én azon gondolkodtam el a Dohány utcában, hogy a rabbin kívül hány magát zsidónak valló ember érti a feliratot azon a gyönyörű épületen…Tippelek: az öszlakossághoz viszonyítva sokkal kevesebben, mint a rovásírást!

(teljes cikk)

 

Amerikai Népszava – vélemények

Nos, ez az újság kiköpött mása a hazai névrokonának. Észérvek és tárgyi tudás nélküli vérgőzős magyargyűlölők. Ízelítő a fröccsenésekből:

….

“Erősen remélem, hogy ezután csak lovon, kacagányban járnak, és csak nyereg alatt puhított húst esznek, és kumiszt isznak hozzá. Sőt! Ezeknek a hülyéknek mindezt kötelezővé tenném.”

(teljes cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share