Ehető-e a rovástábla?

Cegléden is lesz rovástábla, de ott is akadnak ellenzők, kik kétlik, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben kellene rovástáblát avatni? Válasz egyszerű: most kell csak igazán!

 

Nem csak kenyérrel él az ember

Az alábbi cikket a Ceglédi Panorámában találtuk, melyből látszik, hogy néhányan még ma sem értik, hogy először tisztázni kell kik vagyunk és hova tartunk. Utána már könnyen ki lehet találni, hogy kell a gyerekétkeztetést megoldani (megsúgjuk: pl. a műételes multik helyett a helyi gazdákra támaszkodva). Ezért kell előbb a fejekben rendet rakni: nem a rovástábla miatt nem kapnak enni a gyerekek, hanem pont azok miatt, akik még a szellemi táplálékot is elveszik tőlük! Egyébként egy ceglédi rovástáblát 20 darab Big Mac árából lehet felállítani. Nem mellesleg a táblaállítás nem közpénzből, vagy László Klára pénzéből  valósul meg, tehát beleszólása az ügybe csak annyi, mint a hozzájárulása: semmi! 

Hogyan spóroljunk?
Írta: László Klára 2011. március 10. csütörtök, 12:18

 Egyre többször vetődik fel bennem a kérdés, hogyan és mivel lehetne spórolni? A vízzel: fürdés helyett zuhanyozás. Igaz, amilyen hideg a fürdőszoba, nem is lehetne kibírni a kádba ücsörögve, mert a gázzal is spórolni kell. Napközben csak a konyhában van fűtve, a nagymama hagyatékából származó kis tűzhelyben: szénnel. A kazánba már nem, mert abban az esetben hamarabb fogyna el a szén, mert azzal is takarékoskodni kell.A legvégén pedig meg kell említeni az élelemmel hogy az étkezéssel is rengeteget lehet megtakarítani. Ehhez próbált gondolom segéd kezet nyújtani a Pestmegyei Önkormányzat is. Sajnálatos és felháborító dolognak tartom, hogy a gyermekek szájából veszik el a falatot, és mindezt úgy, hogy a szülőktöl megkövetelik a pontos ebédbefizetést. Ők ráérhetnek fizetni, csak jó lenne tudni, hova került a befizetett összeg? Azt sem értem, jó lenne megmagyarázniuk, milyen tervet kell készíteni? Csak egy megoldás van: fizessenek! Ehhez nem terv kell, hanem pénz.

Elég jól megemelték Cegléden is a helyi adókat: eddig 70 év felett mentesültek a szemétszállítás fizetése alól, duplájára emelték a kommunális adót… Így biztosított a keret, hogy legalább a helyi intézmények étkezési hátralékát kifizethessék. Vagy megint a lakosság segítségét kérik? Mire adakozzon még a ceglédi polgár, hogy a vezetők dőzsöljenek, és minden féle ?fontosabb? – értsd számukra fontosabb – dologra tudjanak költeni? Adományokat gyűjtöttek a városi fürdőre is, aztán mégse lesz belőle semmi. A befoylt adományokkal mi lett? Adományokat gyűjtenek inkubátorra. Hogy áll az adományozás? Ki kezeli a befolyt összeget? A két eset közül bármelyiknél is, meg lehet tekinteni az adatokat? A gyermekek étkeztetését is majd a helyi lakosok adományából kívánják kiegyenlíteni? Itt hívnám fel a Jobbik és azon is belül Korondi úr figyelmét, hogy erre értelmesebb dolog költeni, és kifizetődöbb, mint rovás írásos táblákat készíttetni… főleg mikor csődben van a város, nem a pártot kellene követniük, hanem a helyi érdekeket szem előtt tartani.Itt az ideje, hogy ténylegesen tegyenek valamit a magyarokért, a jövő és egyben az éhező nemzedékért.

Sajnos a tábla nem lesz ehető, nem fogja megtölteni a 2872 éhes gyermek gyomrát. A szülőknek plusz kiadás fog keletkezni, a gyermekeknek pedig amíg nem rendeződik ez a hóka-móka, az eredményeiken fog meglátszódni. Itt lenne az ideje, hogy a város vezetői, párt állástól függetlenül, élükön Földi László polgármester úrral összefogjanak, és az érintett iskolák közül a helyiek adósságát kifizessék.Javaslom, hogy hozzanak létre egy alapot az ilyen helyzetek kiküszöbölésére… aztán majd, ha a gyermekek hasa teli van, lehet táblákat avatni, kormányzati leveleket küldözgetni, szóval sok ?hasznos? dologgal foglalkozni.

(Ceglédi Panoráma – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share