Kenyér nyilas logóval – Index

index lat rov

A Kárpát-kenyér ügye már a termék megjelenésekor liberális biztosítékokat vert ki. A NOL-blog nácizása révén előkerülnek régebbi anyagok is (video).

Kenyér nyilas logóval és rovásírással – Index

Nemrég a NOL-blog “Demokrácia romjain” rovatának névtelen szerzője munkaköri leírásának megfelelően nácizott jóízűt a rovás láttán. Ennek kapcsán utánanéztünk a világhálón, hogy milyen vélemények, megjegyzések keletkeztek ez év tavaszán, amikor a rovás felirattal is ellátott Kárpát-kenyér megjelent a piacon. Így akadt horogra – nem horogkeresztre 🙂 – az Index kisfilmje is. A hírportál szellemiségéhez híven a forgatókönyv szinte megjósolható:

… egy derűsnek induló tavaszi nap reggelén az érzékeny lelkű megélhetési rettegő, nem mert vásárolni a Békásmegyeri lakótelep egyik pékáru boltjában, mert féltette kakaóscsigát majszolgató kisfiát a nyilaskereszttől és a rovásírástól. Az Index rettenthetetlen oknyomozója robogóra pattant felderíteni a gaztettet.

A mély-belvárosi hírszerkesztő további kalandjai a “végeken” kiderülnek a nem kevéssé agit-prop ízű kisfilmből. Jó szórakozást!

[embed_video link=https://www.youtube.com/watch?v=CjWxNUF0Lgs]

(Eredeti kisfilm)

Hétköznapi rovás

A Rovás Info várja hungarofób Index-esektől eltérő, normális magyar Olvasók leveleit a mindennapi, gyakorlati rovásalkalmazásokkal kapcsolatosan. A gazdasági életből való példákra különösen kíváncsiak vagyunk, hiszen a funkcionális rováshasználat az egyik legfontosabb kulcsa nemzeti írásunk jövőjének szempontjából.

(Rovás Info)

Kapcsolódó cikkek:

Share