Rovástábla lesz Zuglóban

Önkormányzati testületi döntés Zuglóban: tíz rovásfeliratos helységnévtáblát állítanak fel 2011. március 15-én!

 

Czeglédi János, a Fővárosi Közgyűlés jobbikos képviselőjének bejelentése:

A székely-magyar rovásírás napjainkra a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának is az egyik meghatározó jelképévé vált. Szakács Gábornak, a Kárpát- medencei rovásírás-versenyek szervezőjének köszönhetően számtalan olyan ?rovástábla? található már, amin az adott helység nevét rovásírással is feltüntették. Ennek folytatásaként a Jobbik Magyarországért Mozgalom országosan karolta fel ezt a kezdeményezést, amelynek keretei között jövőre 100 településen helyeznek el hivatalosan székely rovásírásos helységneveket. A rováskultúra ápolása, nemzeti írásunk mindennapi használata kedvezően befolyásolja a helyi fiatalság szellemi fejlődését.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom zuglói képviselője kezdeményezésének eredményeképpen november 18-ai testületi ülésen került sor Zugló rovásfeliratos helységnévtáblájának előterjesztésének tárgyalására. ?Székely rovásírással ellátott üdvözlőtáblák tíz helyen történő kihelyezését az MSZP és az LMP kivételével elfogadta a testület.

Reméljük, hogy a zuglói példa futótűzként fog terjedni és Budapest összes kerületében találkozhatunk majd magyarság tudatunkat előremozdító kezdeményezésekkel. A XIV. kerület a második olyan kerület Budapesten, amely rovásfeliratos helység-névtáblával rendelkezik.

2011. március 15-én kerül sor Zugló rovásfeliratos helységnévtáblájának felavatására.

(jobbik.hu, zuglo.jobbik.hu)

kapcsolódó cikkek:

Share