Rovásos rekordok

A SzeptEmber Feszt népligeti rendezvényén a rovás is helyet kapott. Ezen kívül: 60 méteres Himnusz, gyorsan hajtogatott lufik, tört-zúzott cserepek, erőrekordok, meghökkentő ötletek.

Bővül a rekordok napja (szeptemberfeszt.hu):

2010-ben a korábbinál bővebb volt a kínálat rendkívüli teljesítmények témájában a SzeptEmber Feszten. A fesztiválra többen is jelentettek be maratoni rekordkísérletet, így a rendkívüli teljesítmények végigvonultak az egész rendezvényen. Itt kívánta Bukor Dániel megdönteni a leghosszabb rádiós műsorvezetés rekordját közel 107 órával.

Pászti Péter festő-grafikus nemcsak a leghosszabban és legnagyobb méretben leírt Himnuszt mutatta be, de folyamatosan székely rovást is gyakorol. A folyamatos nótázást bemutató pálinkafőzők pedig énekelve érkeztek vasárnap reggel a Népligetbe, hogy rekordjukat a színpadon fejezzék be. A maratoni rekordok mellett a méret- és sebességrekordok kategóriája is fellelhető volt a Népligetben.

Egy másik fontos rovás-rekord is hivatalos kihirdetésre került:

Dr. Hosszú Gábor – Rumi Tamás – Sípos László szerzőhármas könyve, Az élő rovás – nemzeti írásunk az egységesítés útján immár a második kiadásban van forgalomban. E könyv összefoglaló előszava 45 nyelven került nyomtatásba – így ez hivatalosan is magyar rekord lett. Erről a csúcsról későbbiekben részletesen is beszámol a Rovás.Info.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share