Rovás Koreában is ;)

A Rovás Info kiderítette, hogy a koreai KIA autógyár a magyar nyelvű piac megerősödésében látja a jövőjét, s ehhez igazította immár rovásos márkajelzését is.Laughing

 

Rovás a koreai gépjárművek márkajelzésében

Óvatlanságuknak köszönhetik a koreaiak, hogy a gazdasággal foglalkozó jövőkutatási programjuk eredményei kiszivárogtak. A Koreai Nemzeti Jövőkutatási Központ a hírszerzéssel együttműködve ugyanis arra a következtetésre jutott a székely-magyar rovás újbóli terjedésének elemzése során, hogy a középtávú jövőben ez az íráskultúra határozza meg Közép-Európa tudásipari irányvonalát, melyből következik a rovás gazdasági szerepének a további erősödése is.

Mindez azonban még csak elméleti feltevés szintjén állott, amikor ipari kémek eljuttaták az információt a KIA autógyár formatervezőihez, akik mihamarabb alkalmazni is kívánták a rovásírásos feliratokat a magyar piaci marketingben. Bár vezető japán gazdasági lapokban olyan vélekedést is olvashatunk, hogy a koreaiak eleve azért választottak márkájuknak a nevet, hogy versenyelőnyt szerezzenek a marketingben a cég minőség iránti elkötelezettségét könnyedén megjeleníthető kulcsszavakkal:

  • ?  – sebesen
  • ?   – száguld
  • ?  – örökké

A terv titkosságát igazolja, hogy jelenleg megtévesztőleg hagyják, hogy a lakosság latin betűknél megrekedt része a “???“-t “KIA”-nak mondja a tényleges “S-SZ-Ö” helyett, holott szemel látható az “?” és az “A” közötti különbség. Mindenesetre autóipari forrásaink szerint a világ vezető márkáinál rohammunkában indult meg a márkajelek rovásítása. 

(Rovás.info – móka)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share