Boromisza kiállítás megnyitó

alt

MEGHÍVÓ: Boromisza Tibor (1880-1960) fest?m?vész emlékkiállításának ma esti megnyitójára. Rovásos szignóit 1924-től alkalmazta.

 

Rovás a festészetben

AZ ÓBUDAI KULTURÁLIS KÖZPONT (1032 Budapest, San Marco u. 81.) 2010. november 16-án, kedden 17 órára meghívja Önt és barátait A belépés díjtalan. A kiállítás védnöke: Dr. Schmitt Pálné Makray Katalin. Közrem?ködik: az Óbudai Kamarakórus, vezényel: Erd?s Ákos. A kiállítást megnyitja: Török Katalin m?vészeti író, a kiállítás kurátora.

A kiállítás november 16-tól december 2-ig, hétköznapokon 9-16 óra között látogatható.

altA kiállításon is láthatunk olyan festményeket, amelyeken rovásos szignókat fedezhetünk fel. Boromisza Piroska, a festő legkisebb leánya így emlékszik vissza: “1924 töl kezdte el és valóban Tar Mihály rovás ábécéjét alkalmazta. A három karakteres aláírás Előd, mivel Boromisza Tibor Előd János volt a teljes neve. Nagyon sok esetben a képeire szöveget is írt, amit még nem sikerült megfejteni, de folyamatban van.  Ez általában a személyre vonatkozott, illetve a családjára akit festett, és a személyes gondolatait vitte bele rovásírásaiba.”

(Rovás.info – Sólyom Ferenc)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share