Klub rádió – rovástáblák

A Klub rádión is téma volt a rovásos településtábla: Megbeszéljük – Bolgár Györggyel! Vajon kik a “szellemileg alultáplált evolúciós csökevények?” 

 

Klub rádió:  Megbeszéljük – Bolgár György műsora

Rákóczifalva a fő híráramlatba került a szeptember 2-i rovásos táblaavatás MTI-s tudósítása miatt, melyet átvett a Kuruc.info is. Az országos, illetve teljes Kárpát-medencei hír bőven megütötte ballib média ingerküszöbét, persze Bolgár György és hallgatói nem okoztak csalódást sem tárgyi tudatlanságból, sem hozzáállásból … 

Ide kattintva meghallgatható ami a rádióban elhangzott a “Megbeszéljük” műsorban, 2010 szeptember 3-án, 16.00-kor. “Rovásírásos helységnévtáblakat akar kirakni az egész Kárpát-medencében egy alapítvány” vezették fel a szörnyűlködést. 11.30 perctől 19.00 percig érdemes hallgatni. Biztonsági öveket kérjük becsatolni! 20:50-tól folytatva Sándor Klára telefonált be, aki ledegradálja a hírt, bár ő bevallja, hogy legalább tudja olvasni a székely rovást, sőt ismeri a nikolsburgi (miklósvári) rovás ábécét, majd aztán átmennek a magyar történelemoktatás taglalásába. Ide kattintva meghallgatható az előző rész folytatása is.

Rovás.info vélemény:

Bolgár György a Rovás Alapítvány (két db szó) nevét nem bírta pontosan bemondani, a táblaállításról pedig még valószínűleg az eredeti tudósítást sem olvasta el – legalább is erre enged következtetni tárgyi tudatlansága, tájékozatlansága. Ez persze nem gátolta őt a megélhetési “szélsőségesezésben”, de ez valószínűleg nála már a “magyar” szóra kialakult pavlovi reflex.

A betelefonálók igazi gyöngyszemeit kínálták annak az ideológiának, amit a műsor képvisel. Minden mondatuk magáért beszél, melyek hallgatása közben a felebaráti sajnálat és a kacagás keveredik az emberben. Ha most néhány tábla így kiverte a biztosítékot szegényeknél, akkor milyen tüneteket okoznak majd a további táblák és feliratok százai, a könyvnyomtatás és újságkiadás, az oktatás és számítógépes alkalmazások, a nemzetközi szakkönyvkiadás és a sok-sok meglepetés, amit csak ez az év tartogat számukra? 

 

Kapcsolódó cikkek:

Share