Állami támogatást a rovásnak!

Európai parlamenti képviselőként pedig kezdeményezem, hogy a magyar állam anyagilag is támogassa, hogy a településnevek az útjelző táblákon rovásírással is feltüntetésre kerüljenek! (Szegedi Csanád közleménye)


Állami támogatást a rovásnak!
 
A hun-magyar rovásírás több ezer éves múltra tekinthet vissza, nem mellesleg az észak-európai rúna vagy rovásírás is rokonságot mutat e kultúrkincsünkkel. Őseink egyes helyeken még a 17.-18. századig használták, végül azonban – miután a korabeli Habsburg hatalom üldözte és betiltotta, mint a rebellis magyarok egymás közti titkos üzenetváltási eszközét – gyakorlati alkalmazása megszűnt.

Az elmúlt 40+20 év kommunista-liberális fizikai és szellemi pusztítása folytán már-már teljesen feledésbe merült. Az újjáéledő, alulról szerveződő nemzeti érzelmű magyarság és néhány áldozatos írástudó nemzettársunk azonban szerencsénkre újra felelevenítette és terjeszteni kezdte.

A székely-magyar rovásírás napjainkra a kárpát medencei magyarság összetartozásának is az egyik meghatározó jelképévé vált. Örvendetesen szaporodnak a rovásírás tanfolyamok és táborok is, mindez azonban nem elég.

Ahogy az írek feltámasztották az angol megszállók által csaknem teljesen kiszorított kelta-gael nyelvüket, ahogy számos még egészséges nemzeti öntudatú országban kiemelten kezelik őstörténetüket és kultúrkincseiket, úgy nekünk is kötelességünk ősi nemzeti örökségünket ápolni.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom azért fog dolgozni, hogy a székely-magyar rovás ABC és írás kötelező tananyag legyen iskoláinkban, európai parlamenti képviselőként pedig kezdeményezem, hogy a magyar állam anyagilag is támogassa, hogy a településnevek az útjelző táblákon rovásírással is feltüntetésre kerüljenek, és azt, hogy pályázati úton adjon lehetőséget a kormány rovásírásos emlékművek, emléktáblák felállítására.

Szegedi Csanád
Európai parlamenti képviselő (Jobbik)
Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke
 

 (jobbik.hu, www.szegedicsanad.eu)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share