A rovás Bösztörpusztán

alt

A bösztörpusztai Magyarok Országos Gyűlésén nem csak a rovás oktatása játszik szerepet, de mindennapi alkalmazása is egyre jobban terjed.

Rovás a MOGY-on – Bösztörpuszta

Az idei MOGY-on a rovás oktatását a Rovás Oskola jurtája képviselte, melyet a vásározók között csak kitartó kereséssel lehetett megtalálni. A helyszínen házi kiállítás elevenítette fel a faragott rovástáblák világát. Az előadó-jurtában egymást váltották a különböző rováskörök oktatói, s a betérő érdeklődők számára mutattak be ízelítőt a rovás történetéből (Forrai Sándor kiállítási anyagából válogatva) A vendégek tanulhattak betűvetést is természetesen.

A Nemzeti könyvsátorban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalva szabványos közúti rovástábláját tekinthették meg közelről az érdeklődők, s máris 25 település részéről kértek tájékoztatást a Rovás Alapítvány induló táblaállítási mozgalmáról.

A Bösztörpusztai rendezvényen sok tájékoztató táblán rovással is feltüntetésre kerültek a helyszínek nevei, ami lassan hagyománnyá válik a hasonló eseményeken. Nemzeti írásunkkal kapcsolatban a végleges program alapján az előadó sátrakban Szondi Miklós, Rumi Tamás, Záhonyi András, Varga Csaba tartott előadásokat.

Kapcsolódó cikkek:

Share