Rovás a Kurultájon

A 2010. évi Kurultaj-on a rovásműveltség témájában a rendezvény partnere a Rovás Alapítvány, s kiemelt könyve pedig az Élő Rovás második kiadása, mely a Magyar Rekord büszke tulajdonosa.

 

Kurultaj – 2010

A nemzetközi rendezvényen kedvezményesen lehet majd hozzájutni az Élő Rovás c. könyvünkhöz, amely a rovás egységesítésének fontos mérföldköve. A rovás egységesítésében támogatónk Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke (Fidesz), aki egyben a Kurultaj fővédnöke is. A Kurultájra több mint 15 országból érkező vendégek részére méltó kiadvány az Élő Rovás, amelyben 46 nyelven található meg a rovás egységesítéséről szóló ismertető, előszó formájában. A kiadvány 7. oldalán megtalálható az a levél, melyet Lezsák Sándor jegyez, így segítve a rovók közösségének munkáját.

 

Dr. Mark Davis
Elnök

Unicode Konzorcium
P.O. Box 391476
Mountain View, CA 94039-1476
U.S.A.

Budapest, 2009. április 15.

 

Tisztelt Dr. Davis Elnök Úr,

Mint Ön is tudja, a székely-magyar rovás írás a magyar kulturális örökség nagyon fontos része. Megalkotása óta folyamatosan használták, napjainkban egyre növekv? népszer?ségnek örvend Magyarországon és a szomszédos országok magyarok lakta területein.

Ennek tükrében a magyar rovásírók közösségének szabványosítási és modernizációs törekvéseit melegen üdvözöljük. A Dr. Hosszú Gábor által benyújtott szabványjavaslat a magyar rovásírók széleskör? egyetértésén alapul.

Titkárságom részletes tájékoztatást kapott a szabványosítási folyamatról, támogatásomról biztosítom a székely-magyar rovásírás kódolási folyamatát az Univerzális Karakter Készletbe amely révén az Unicode Szabvány részévé válhat.

Közrem?ködését nagyraértékelve

Tisztelettel,

Lezsák Sándor
Magyar Országgy?lés alelnöke

Kapcsolódó:

Share