Arvisura – étlap, portál rovással

Még a nyár közepén nyílt meg a XIII. kerületben az Arvisura étterem és rendezvényközpont, ahol a teljes arculatban szerepel a rovás. 

 

Arvisura nemzeti rendezvényközpont és étterem

 

 

 

Budapest belvárosában nyár közepén megnyílt az Arvisura nemzeti rendezvényközpont és étterem étteremi része, szeptemberben a rendezvényközpont is várja a szórakozni vágyókat.  

A polgári étterem friss magyar alapanyagokból állítja elő ételeit a magyar hagyományok és a magyar reformkonyha irányvonalának segítségével.

A nemzeti rendezvényközpont szeptemberben nyílik meg, ahová különböző műfajú eseményekkel, koncertekkel, kulturális estekkel várják a nemzeti kultúra iránt érdeklődő hazai és külföldi vendégeket.

 

Adatok, elérhetőségek:

 

Rovás.info megjegyzés:

Az Arvisura étterem az első olyan magyar vendéglátóhely, ahol a portáltól kezdve az étel- és itallapig, a névjegykártyától a honlapig bezárólag a székely-magyar rovás nem mint díszítés jelenik meg, hanem a latinbetűs írással teljesen egyenrangúan, gyakorlati használatba kerül. Olyan előremutató próbálkozás, amely tovább erősíti a nemzeti írásunk mindennapi használatbavételét, mégpedig a legújabb technológiák alkalmazásával.

Az étel- és itallapok tervezésében és a rovás alkalmazásában azért volt izgalmas a szakmai munka, mert közben sok olyan feladatot kellett megoldani, amelyek az eddigi szűkkörű rováshasználat esetében nem merültek fel (latibetűs és rovásos szövegek tördelése egyszerre, számok és e-mail címek vegyes használata, tipográfia, stb).

A tervezők és az étterem is bíznak abban, hogy az újszerű rovásalkalmazás hamar követőkre talál.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share