Kárpátkenyér – rovással

A Kárpát Kenyér nem csak neve és íze miatt csodálatos, hanem azért is, mert a Kalács Kft. egy pillanatra sem riad vissza attól, hogy pékáruit Nagy-Magyarországgal és rovásírással hirdesse.

 

A Kalács Sütöde bemutatkozása:

Hörömpöli László (pék) vezetésével 1988. márc. 8-án kb. 60 négyzetméteren indult meg a sütés. A műhelyben egy dupla sütőteres magyar kemence, egy forgókaros dagasztógép és egy kiflisodró jelentette a gépesítést.

1989-ben megalakult a Kalács GMK. A folyamatos fejlesztések során 1996-ra érte el mai területi nagyságát. A pékség alapterülete kb. 560 négyzetméter. A sütőfelület nagysága 50 négyzetméter. Az üzemben két db XUN dagasztógép, két db kiflisodró, zsemlegömbölyítők, tésztaosztók, nyújtógép, stb. található.

A műhely termékskáláján a teljes áruválaszték megtalálható: kenyérfélék (kovászos technológia), vizes tészta, tejes tészta, tojással dúsított tészta, leveles tészta. A megtermelt áru kiszállítása saját járművekkel történik. A pékség terítési körzete a Szentendrei – sziget ill. Budapest centrumtól, Dunabogdányig terjed.

A pékség átlag 27 főnek biztosít munkahelyet.

A rovásos kenyér:

 

(Rovatmagazin, Kalacs Kft) 

 

Kapcsolódó cikkek:

Share