Foktői tábor – rovásoktatás

Erdei történelmi-és kézműves tábor lesz Foktőn augusztus 9-től augusztus 13-ig. Az öt nap alatt a résztvevők számára színes programokat kínálnak a szervezők, lesz agyagozás, íjászat, túrázás, de a rovásírás rejtelmeivel is ismerkedhetnek a gyerekek. 

 

Hagyományőrzés és rovás

A foktői Kulturális Bizottság valamint a kalocsai Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében a tábor a festői szépségű Duna parton lesz, ahova még várják a jelentkezőket.

Erdei történelmi-és kézműves tábor 2010.08.09.-08.13

A Kulturális Bizottság Foktő és a Gyermekjóléti Szolgálat Kalocsa rendezésében, újra szervezünk a Duna parton (eső esetén Sportcsarnok) 2010. 08. 09. – 08. 13-ig naponta 09.00-15.00-ig egy történelmi-és kézműves tábort.

Célkitűzésünk, hogy a sokszínű és értékes helyi programok mellet a fiatalok között a sport az egészség megőrzés, mozgás, népszerűsítésére, közösségi életre ?csapat szellemre való nevelés valamint hagyományainkra történelmünk bemutatására fektettünk nagyobb hangsúlyt. Ismerjék meg egymást a fiatalok, tegyék ezt korra, nemre, hovatartozástól függetlenül. A táborban a kísérők és az oktatok által szervezett bemutatók, játszóház, íjászat, agyagozás, olvasókőr, filmvetítések, rovásírás, túrázás, Duna parti séta sok-sok játékkal fűszerezve. stb tervezünk. Nagy köszönet mindenkinek, aki segített a tábor lebonyolításában.

Jelentkezni lehet még 2010. 08. 06.-ig a szervezőknél. Mivel anyagi támogatást a tábor megtartására nem kapunk az önkormányzatoktól gyermekenként előreláthatólag 3-4.000Ft lesz egész hétre az étkezési és eszköz hozzájárulás. A pénzt jelentkezéskor vagy táborkezdésnél hétfőn kérjük hozni.

Tervezett időtöltés:

Hétfőtől-péntekig minden délelőtt:
Iloncsuk Szabad Csapat (11-13 századi Kun Hagyományőrzők) bemutatója
Magyar Királyi Honvéd Hagyományőrzők Baráti Köre haditornája és kézműves foglalkozások (bőr dob készítése, fafaragás, gravírozás, vízfestés, népi játékkészítés kukoricalevélből)

Hétfőtől-péntekig minden délután:
Erdei séta, fürdőzés a Dunán
Táborzárás zenével, tábortűzzel, szalonnasütéssel!

Bővebb felvilágosítás: 
Foktőn: Szűcs Ferenc: 06-20-4234260, 78-460-444,
Kalocsán: Thiesz Éva: 06-20-5322616

Mindenkinek nagyon jó időtöltést kívánnak a szervezők!

(Kalohirek.hu)

 

Kapcsolódó cikkek:

Magyar Sziget – rovásrendezvények

Share