Rovásverseny – Udvarhelyi siker

Az udvarhelyi diákok először vettek részt az összmagyar rovásversenyen, de máris hatalmas sikereket értek el azon.

 

Székely rovássikerek

Két kategóriában is első helyezést ért el Kovács Miklós, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákja a június 19-én megrendezett XI. kárpát-medencei rovásírás versenyen. Simó Hargita, szintén a gimnázium diákja második lett a kategóriájában.

Először volt példa arra, hogy egy ennyire rangos és színvonalas megmérettetésen udvarhelyiek vegyenek részt: és íme, azonnal első díjakat hoztak. Miklós aranyérmes lett botrovásban és összerovásban (betűk egybeírása), valamint második lett átírásban. Hargita ezüstérmes lett az összerovásban, negyedik a botrovásban.

A diákok véleménye szerint rendkívül nagy kihívás volt a verseny, ugyanis 45 perc alatt kellett megoldaniuk a feladatokat, melyekben a hangos olvasástól a rovásemlékek ismeretéig minden megtalálható volt. A kiváló szereplésükért nyertek egy-egy ötnapos magyarországi kirándulást.

A diákok tanára, Kocsis Éva mosolyogva mesélte, hogy a budapesti szervezők viccesen megjegyezték: “Ne hozzatok ilyen versenyzőket, mert esélytelenek vagyunk velük szemben. Elvisznek minden díjat.” Köszönetüket is kifejezték a támogatóiknak, főleg azoknak, akik névtelenül finanszírozták a diákok versenyre való kijutását.

(szekelyhon.ro)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share