Ellopott rovásos műtárgy

Másfél millió forint értékű műalkotást loptak el a somogyfajszi Őskohó Múzeumból. Az ősmagyar jelképen egy-egy mezopotámiai oroszlán és egy életfa látható, míg a hátulján rovásírásos felirat díszíti az értékes tárgyat.

 

A bűnügy részletei:

Elloptak egy értékes bronzból készült műalkotást a somogyfajszi Őskohó Múzeumból – tájékoztatott Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az alkotás elég nagy méretű (80 cm, 90 cm, 8 cm) és még azt sem lehet pontosan tudni, mikor vitték el. Az eddigi adatok alapján az elmúlt három napban történhetett a bűncselekmény.

Az alkotás közepén egy életfa látható – tette hozzá Karsay Kornél sajtószóvivő. – A két szélén egy-egy mezopotámiai oroszlán van, nagy körmökkel és felálló farokkal. A műalkotás hátulja rovásírással van díszítve.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság várja azok jelentkezését, akik információval rendelkeznek a bűncselekménnyel kapcsolatban. A főkapitányság munkatársai a 82/502-700 telefonszám 27-00 mellékén várják a bejelentéseket, illetve az ingyenesen hívható 107-es, 112-es segélyhívó számokon.

(sonline.hu) 

 

Kapcsolódó cikkek:


Share